Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Floddertje

Floddertje - Annie M.G. Schmidt - ISBN: 9789045101125
Prijs: € 16,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (25-04-2006)
Genre: Rijmpjes, versjes, liedjes
Boekenliefde.nl:
Floddertje op boekenliefde.nl
Extra:
Add to cart

Beschrijving

Floddertje in bad, Floddertje bij de kapper, Floddertje in de keuken, Floddertje aan de schoonmaak, Floddertje op bezoek... wat Floddertje en haar hond Smeerkees ook ondernemen, het wordt een heerlijke puinhoop. Toch wordt Floddertje aan het eind van haar avonturen beloond met een ere-lint van de burgemeester.

Sophia Maria Westendorp is op 17 december 1916 in Zaltbommel geboren. Ze behaalde haar HBS-diploma en ging daarna naar de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht in Den Bosch. Toen ze die had afgerond, volgde ze dag- en avondcursussen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Vanaf 1946 woonde ze in Amsterdam.
Haar eerste illustraties verschenen in het jongerenblad Ruim Baan en in Vrij Nederland. Niet lang daarna ging ze ook boeken illustreren, voor volwassenen. Bijvoorbeeld Jane Eyre van Charlotte Brönte.
Na de oorlog ging ze voor de Amsterdamse verzetskrant Het Parool werken. Ze illustreerde de vrouwenrubriek en de kinderrubriek en zo ontmoette ze Annie M.G. Schmidt, voor wie ze de verhaaltjes van Jip en Janneke illustreerde, Pluk van de Petteflet (1971), Floddertje (1973), Otje (1980) en nog veel meer. Ook werkte ze veel samen met Han G. Hoekstra, Wim Hora Adema en Mies Bouhuys.

Anna Maria Geertruida Schmidt werd op 20 mei 1911 in Kapelle, op Zuid-Beveland, geboren. Na de HBS in Goes ging ze naar Den Haag om een notariaatstudie te volgen, maar die ruilde ze al snel in voor een cursus steno en typen bij Schoevers. In 1930 werkte ze een poosje als au-pair in een gezin in Hannover. Terug in Nederland werd ze bibliothecaresse en in 1941 directrice van de Openbare Bibliotheek in Vlissingen. Daarna ging ze voor Het Parool, de Amsterdamse krant, werken. Vanaf 1948 schreef ze daarvoor wekelijks een column voor volwassenen en versjes voor kinderen.
Annie M.G. Schmidt debuteerde al in 1938 met twee gedichten in het tijdschrift Opwaartsche Wegen, maar pas na de oorlog begon haar carrière echt. In 1950 verschenen er drie bundels: En wat dan nog?, Het fluitketeltje en Brood en Mandelpers. Het fluitketeltje was haar eerste boek voor kinderen. Daarna begon ze met het schrijven van de verhaaltjes over Jip en Janneke, waarvoor Fiep Westendorp de tekeningen maakte, en vertaalde ze samen met Han G. Hoekstra de Gouden Boekjes. Later verschenen Abeltje, Wiplala, Minoes, Pluk van de Petteflet, Otje en nog veel meer boeken die nu allemaal klassiek zijn geworden. Voor volwassenen schreef ze columns, cabaretliedjes en teksten voor radio- en televisieseries, zoals Ja zuster, nee zuster.
Voor haar werk kreeg ze veel waardering. In 1965 ontving zij als eerste de Staatsprijs voor kinder- en jeugdliteratuur, nu de Theo Thijssenprijs. En voor haar hele oeuvre kreeg ze in 1987 de Constantijn Huygensprijs. Maar het mooiste was toch toen zij in 1988 uit handen van Astrid Lindgren de hoogste internationale prijs kreeg die er voor kinderboeken bestaat: de Hans Christian Andersenprijs.
Op 21 mei 1995, in de nacht na haar vierentachtigste verjaardag, stierf Annie M.G. Schmidt. Ze heeft één zoon, Flip van Duijn.

Details

Titel: Floddertje
auteur: Annie M.G. Schmidt
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 22
Aantal pagina's: 96
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 25-04-2006
NUR: Rijmpjes, versjes, liedjes
Afmetingen: 232 x 220 x 14
Gewicht: 601 gr
ISBN/ISBN13: 9045101122
ISBN/ISBN13: 9789045101125
Intern nummer: 1606863

Extra informatie

Floddertje

Recensie

Floddertje in bad, Floddertje bij de kapper, Floddertje in de keuken, Floddertje aan de schoonmaak, Floddertje op bezoek... Wat Floddertje en haar hond Smeerkees ook ondernemen, het wordt een heerlijke puinhoop. Toch wordt Floddertje aan het eind van haar avonturen beloond met een ere-lint van de burgemeester.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen