Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De gele ballon

De gele ballon - Charlotte Dematons - ISBN: 9789056375263
Prijs: € 14,95
Levertijd: morgen voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (05-12-2009)
Genre: Prentenboeken (<6 jaar)
Boekenliefde.nl:
De gele ballon op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Ga je mee op wereldreis? Als je goed kijkt zie je dat een blauw autootje, een gevangenisboef, een fakir op een vliegend tapijt en een gele ballon met je meereizen.

In dit groot formaat prentenboek is ontzettend veel te zien. De prenten nemen je mee op een wereldreis en laten je als kijker, vanuit de lucht, niet alleen de wereld maar ook een stuk van zijn geschiedenis zien. Van indianen tot ridders in een burcht, van een Afrikaans landschap tot piraten en een vliegdekschip naast elkaar op een grote oceaan. Daarnaast reizen op de paginaoverschrijdende prenten vaste gasten mee: een blauwe auto, een gele ballon, een fakir op een vliegend tapijt en een boef. Je raakt niet uitgekeken!

Details

Titel: De gele ballon
auteur: Charlotte Dematons
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 28
Uitgever: Lemniscaat, Uitgeverij
Publicatiedatum: 05-12-2009
NUR: Prentenboeken (<6 jaar)
Gewicht: 516 gr
ISBN/ISBN13: 9789056375263
Intern nummer: 1616434

Extra informatie

De gele ballon

Recensie

Dit prentenboek van Charlotte Dematons heeft geen tekst en een verhaal lijkt te ontbreken. Maar de goede kijker ontdekt al snel dat de verschillende platen van de stad, de woestijn, het oerwoud en de zee iets met elkaar te maken hebben. Telkens opnieuw duikt er een blauw autootje op, een fakir op een vliegend tapijtje, een boef in gevangenistenue en een gele ballon. Jong en oud zullen met plezier op zoek gaan naar deze terugkerende elementen en zo zelf het verhaal reconstrueren.

In De gele ballon toont Charlotte Dematons zich niet alleen een meesteres in het scheppen van sfeer - zij heeft in dit boek ook talloze kleine grapjes verwerkt. Niels Holgersson, de Baron von Münchhausen, Pippi Langkous, Toetanchamon, de kerstman, Repelsteeltje en vele andere bekende figuren uit de (kinder)literatuur wandelen vrolijk over de pagina's en maken dit prentenboek een feest van herkenning.

Om eindeloos te bekijken!

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen