Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

André het astronautje op zoek naar Laika

Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019

André het astronautje op zoek naar Laika - Andre Kuipers - ISBN: 9789059655003
Prijs: € 7,25 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (02-10-2019)
Genre: Prentenboeken (<6 jaar)
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Help! Laika is er met een raket vandoor! Vinden André het astronautje en Valentina hun liefste hond ooit terug in dat grote heelal? Hoe komen ze daar eigenlijk zonder raket? Samen met Astromuis bedenkt het duo een slim plan waarvan niet alleen Laika heel blij zal worden…

ANDRÉ KUIPERS
Toen André Kuipers twaalf jaar was en sciencefictionboekjes van zijn oma kreeg wist hij het zeker: ooit zou hij zelf de aarde vanuit de ruimte bekijken. Na een studie geneeskunde werd hij in 1998 door ESA geselecteerd als astronaut en opgenomen in het Europese astronautencorps. Na jaren van training vloog hij in 2004 zijn eerste missie naar het internationale ruimtestation ISS. Kuipers was de tweede Nederlandse astronaut die de ruimte inging. Missie DELTA duurde elf dagen. Op 21 december 2011 verliet hij de aarde opnieuw voor een verblijf van 193 dagen. Tijdens de langste Europese ruimtevlucht ooit, schreef Kuipers het prentenboek, André het astronautje (Moon, 2012), voor zijn kinderen. Hierna volgde nog drie prentenboeken van André het astronautje, die hij samen met illustrator Natascha Stenvert maakte. Afgelopen september kwam André het astronautje; hoe word je astronaut? uit (Fontaine, 2018).

NATASCHA STENVERT
Natascha Stenvert wist al op jonge leeftijd dat ze naar de kunstacademie wilde, in Groningen behaalde ze dan ook haar diploma. Nadat in 1998 haar werk tentoongesteld werd op de Kinderboekenbeurs in Bologna (Italië), ging haar werk de hele wereld over. In 2005 verscheen het eerste Kolletje-boek (Moon) en ook de Kolletje en Dirk-serie (Luitingh Sijthoff) maakte zij samen met schrijver Pieter Feller. De verhaaltjes met kleurrijke illustraties van Kolletje werden bekroond met de Pluim van de Maand (2005). Bramenjam (Moon, 2010) is het eerste prentenboek dat Stenvert helemaal alleen maakte. Dit boek stond in de Prentenboeken TopTien van De Nationale Voorleesdagen 2012. Sinds 2012 maakt zij samen met astronaut André Kuipers de André het astronautje-prentenboeken. Op dit moment werkt zij aan een nieuwe serie Vinnie en Flos samen met auteur Marte Jongbloed. Natascha Stenverts werk is internationaal uitgegeven en werd op wereldwijde exposities getoond, onder andere in België, China, Denemarken, Frankrijk, Italië, Korea en Singapore.

Details

Titel: André het astronautje op zoek naar Laika
auteur: Andre Kuipers
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: CPNB Collectieve Propaganda van het Nede
Publicatiedatum: 02-10-2019
NUR: Prentenboeken (<6 jaar)
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789059655003
Intern nummer: 45142440

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.