Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Mijn wonderlijke oom

gebaseerd op het werk van Jacques Tati

Mijn wonderlijke oom - Yvonne Jagtenberg - ISBN: 9789047626008
Prijs: € 15,99
Levertijd: morgen voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (26-10-2018)
Genre: Kleuterboeken
Boekenliefde.nl:
Mijn wonderlijke oom op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Bekroond met de Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van 2019!

De Penseeljury over Mijn wonderlijke oom:
‘Het boek is in alle opzichten een ode aan de kracht van de verbeelding. Zo kan een gebouw ogen krijgen die van alles zien en verandert het schijnsel van de schemerlamp in een veilige hondenmand. Het is een pleidooi voor vrijheid, voorstellingsvermogen en avontuur. Die maken het leven rijker dan de angstige houding van de ouders. Al deze aspecten bij elkaar maken Mijn wonderlijke oomtot een vrolijk, uitdagend boek dat uitnodigt tot meerdere keren lezen en bekijken.’

Details

Titel: Mijn wonderlijke oom
auteur: Yvonne Jagtenberg
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 26-10-2018
NUR: Kleuterboeken
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 516 gr
ISBN/ISBN13: 9789047626008
Intern nummer: 42684305

Biografie (woord)

Winnaar van het Gouden Penseel 2019! Yvonne Jagtenberg schreef en tekende veel prentenboeken, onder andere over Hondje, Balotje, Arno, Motta, Max van Mars en Mijn wonderlijke oom. Boeken die over de hele wereld aan populariteit winnen en die verhalen over bijzondere dieren, kinderen monsters en ooms. Yvonne Jagtenberg was een paar jaar werkzaam in de beeldende kunst voordat ze de overstap maakte naar het schrijven en illustreren van kinderboeken. De karakters Arno, Balotje en Hondje (de enige echte) worden wereldwijd omarmd. De boeken van Arno en Balotje zijn in negen talen vertaald en onder meer verschenen in Japan en de Verenigde Staten. In 2002 ontving Jagtenberg het Charlotte Köhlerstipendium voor haar gehele oeuvre. Hondje, de enige echte werd vertaald in het Frans, verkozen tot één van de Best Verzorgde Boeken 2016 én bekroond met het Zilveren Penseel 2016. Mijn wonderlijke oom werd bekroond met het Zilveren Penseel 2019 en op 1 oktober jl. ontving dit fijne prentenboek Het Gouden Penseel 2019!

Extra informatie

Bekroond met het Gouden Penseel 2019! Mijn wonderlijke oom, een ode aan alle details waar je als kind mee aan de haal kunt gaan. Yvonne bekend van o.a. het heerlijke Hondje, de enige echte, maakte met Mijn wonderlijke oom een boek over ongewoon kijken naar gewone dingen.

Recensie

Bekroond met het Gouden Penseel 2019! De kleine Gerard woont samen met zijn teckel Dali in een hypermodern huis. Humor en kattenkwaad worden daar niet zo gewaardeerd. Zijn wonderlijke oom brengt daar verandering in. Als oom een dagje op Gerard past en zich verliest in het spel rest er één vraag: wie past er nu eigenlijk op wie? Een ode aan de Franse filmmaker Jacques Tati en zijn alter-ego Mon Oncle. In samenwerking met Eye Filmmuseum en Tativille. Mijn wonderlijke oom, een ode aan alle details waar je als kind mee aan de haal kunt gaan. Yvonne bekend van o.a. het heerlijke Hondje, de enige echte, maakte met Mijn wonderlijke oom een boek over ongewoon kijken naar gewone dingen.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen