Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Sjakie en de grote glazen lift

Kinderboekenweekeditie

Sjakie en de grote glazen lift - Roald Dahl - ISBN: 9789026149184
Prijs: € 5,99
Levertijd: morgen voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (30-07-2019)
Genre: Kinderboeken algemeen
Boekenliefde.nl:
Sjakie en de grote glazen lift op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Sjakie en de grote glazen lift
auteur: Roald Dahl
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: VBK Media
Publicatiedatum: 30-07-2019
NUR: Kinderboeken algemeen
Gewicht: 210 gr
ISBN/ISBN13: 9789026149184
Intern nummer: 44493698

Biografie (woord)

Roald Dahl (13 september 1916 – 23 november 1990) is één van de beroemdste kinderboekenschrijvers ter wereld en schreef er meer dan vijfentwintig. Dahl’s kinderboeken, zoals De GVR, Sjakie en de chocoladefabriek, Daantje de wereldkampioen, Matilda en De heksen zijn verfilmd, bekroond en worden door kinderen over de hele wereld gelezen. Roald Dahl schreef al zijn boeken in een schuurtje op zijn landgoed in Great Missenden, een dorp niet ver van Londen. Dit schuurtje was verre van luxe: het was er oud en smoezelig. Hij zat er in een oude kapotte leunstoel, met zijn benen in een slaapzak op een koffer. Hier zat Dahl iedere dag van tien tot halfeen. Vervolgens ging hij lunchen en uitrusten en schreef hij van vier tot zes uur weer verder.Quentin Blake was zijn favoriete illustrator: ‘Het zijn de tekeningen van Quentin meer dan mijn eigen beschrijvingen die personages tot leven hebben gebracht.’

Recensie

Sjakie en de grote glazen lift begint waar Sjakie en de chocoladefabriek ophoudt: in meneer Wonka’s grote glazen lift. Een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Nu verkrijgbaar als Kinderboekenweekeditie, aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek 2019: Reis mee!
Samen met zijn ouders en grootouders – en meneer Wonka – vliegt Sjakie boven de stad, op weg naar de chocoladefabriek waarvan hij de nieuwe eigenaar is. Maar niets gaat volgens plan. Door het geruzie van opoe Jakoba drukt Sjakie te laat op de groene knop. De lift schiet omhoog, sneller en sneller, hoger en hoger!
Kan Sjakie dit avontuur tot een goed einde brengen?

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen