Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Iemand in het bijzonder

Verhalen over markante vrouwen

Iemand in het bijzonder - Arend van Dam - ISBN: 9789000368068
Prijs: € 18,99
Levertijd: maandag voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (23-09-2019)
Genre: Fictie 7 – 9 jaar
Boekenliefde.nl:
Iemand in het bijzonder op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Details

Titel: Iemand in het bijzonder
auteur: Arend van Dam
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum: 23-09-2019
NUR: Fictie 7 – 9 jaar
Gewicht: 693 gr
ISBN/ISBN13: 9789000368068
Intern nummer: 44594732

Biografie (woord)

Arend van Dam debuteerde 1989 met het Pietenboek. Sindsdien heeft hij meer dan honderd kinderboeken geschreven. Als geen ander verwoordt hij maatschappelijke thema’s door middel van spannende, leerzame verhalen voor kinderen. Samen met illustrator Alex de Wolf boekte hij veel succes met de bekende serie voorleesbundels, waarvan het eerste deel, Lang geleden… bekroond werd met een Zilveren Griffel. Na het succes van de Lang geleden-serie volgde de geliefde AVI-serie Zelf lezen met Lang geleden… In 2018 verscheen het met de Archeon Thea Beckmanprijs en een Zilveren Griffel bekroonde De reis van Syntax Bosselman.

Recensie

Een nieuwe verhalenbundel van meesterverteller Arend van Dam!

In Iemand in het bijzonder neemt Arend van Dam zijn lezers mee op een reis door de tijd, langs een selectie vrouwen die ieder op hun eigen manier een stempel op de Nederlandse geschiedenis hebben gezet, van de Dame van Simpelveld uit het jaar 0 tot Mies Bouwman, die in de twintigste eeuw de koningin van de televisie werd. Allerlei verhalen passeren de revue; over wetenschappers, politici, schilders, actrices, schrijvers, muzikanten, ontdekkingsreizigers en sporthelden, maar ook over gifmengster Goeie Mie en de eerste vrouwelijke plantagehouder, Elisabeth Samson.

Iemand in het bijzonder is een ijzersterke bundel met spannende en stoere historische verhalen over vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis om voor te lezen aan meisjes én jongens vanaf zeven jaar of om zelf te lezen vanaf 9 jaar. Met schitterende illustraties van Marijke Klompmaker.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen