Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Minoes

Minoes - Annie M.G. Schmidt - ISBN: 9789045105772
Prijs: € 15,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (01-08-2018)
Genre: Fictie 4 – 6 jaar
Boekenliefde.nl:
Minoes op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Juffrouw Minoes was vroeger poes. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. En ook al is ze nu een gewoon meisje, toch zingt ze af en toe nog de mauw-mauw-song en spreekt ze nog prima 'kats'. Dat laatste komt haar baas Tibbe, die in een krant schrijft, goed van pas. Via de katten-persdienst komt hij heel wat verborgen en geheime zaken te weten. Dat geeft weliswaar grote moeilijkheden, maar dankzij Minoes en haar vele kattenvrienden loopt alles goed af.
In Nederland is Pluk van de Petteflet waarschijnlijk Annie M.G.Schmidts beroemdste boek. In de rest van de wereld is dat ongetwijfeld Minoes, dat onder andere is vertaald in het Frans, Duits, Engels, Spaans, Catalaans, Italiaans, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Hebreeuws en niet te vergeten Japans. Minoes werd in 1971 bekroond met een Zilveren Griffel.
In 2001 is Minoes verfilmd in een regie van Vincent Bal, met onder anderen Carice van Houten als Minoes, Theo Maassen als Tibbe, Jack Wouterse als burgemeester, Hans Kesting als Harrie de Haringman, Olga Zuiderhoek als mevrouw Van Dam, en Pierre Bokma als meneer Ellemeet.

Details

Titel: Minoes
auteur: Annie M.G. Schmidt
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 30
Aantal pagina's: 155
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 01-08-2018
NUR: Fictie 4 – 6 jaar
Illustrator: Hollander, C.
Afmetingen: 223 x 142 x 22
Gewicht: 331 gr
ISBN/ISBN13: 9789045105772
Intern nummer: 7720388

Extra informatie

Minoes

Recensie

Juffrouw Minoes was vroeger poes. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. En ook al is ze nu een gewoon meisje, toch zingt ze af en toe nog de mauw-mauw-song en spreekt ze nog prima ‘kats’.
Dat laatste komt haar baas Tibbe, die in een krant schrijft, goed van pas. Via de katten-persdienst komt hij heel wat verborgen en geheime zaken te weten. Dat geeft natuurlijk grote moeilijkheden...

Minoes is een betoverend boek, dat bekroond is met een Zilveren Griffel. Het is vertaald in het Frans, Duits, Engels, Spaans, Catalaans, Italiaans, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Hebreeuws en niet te vergeten Japans.
In 2001 werd het zeer succesvol verfilmd met Carice van Houten in de rol van juffrouw Minoes.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen