Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Jip en Janneke

Jip en Janneke - Annie M.G. Schmidt - ISBN: 9789045102252
Prijs: € 26,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (22-10-2016)
Genre: Fictie 4 – 6 jaar
Boekenliefde.nl:
Jip en Janneke op boekenliefde.nl
Extra:
Add to cart

Beschrijving

In dit boek zijn alle verhaaltjes uit Jip en Janneke 1 tot en met 5 opgenomen.


Sophia Maria Westendorp is op 17 december 1916 in Zaltbommel geboren. Ze behaalde haar HBS-diploma en ging daarna naar de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht in Den Bosch. Toen ze die had afgerond, volgde ze dag- en avondcursussen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Vanaf 1946 woonde ze in Amsterdam.
Haar eerste illustraties verschenen in het jongerenblad Ruim Baan en in Vrij Nederland. Niet lang daarna ging ze ook boeken illustreren, voor volwassenen. Bijvoorbeeld Jane Eyre van Charlotte Brönte.
Na de oorlog ging ze voor de Amsterdamse verzetskrant Het Parool werken. Ze illustreerde de vrouwenrubriek en de kinderrubriek en zo ontmoette ze Annie M.G. Schmidt, voor wie ze de verhaaltjes van Jip en Janneke illustreerde, Pluk van de Petteflet (1971), Floddertje (1973), Otje (1980) en nog veel meer. Ook werkte ze veel samen met Han G. Hoekstra, Wim Hora Adema en Mies Bouhuys.

Anna Maria Geertruida Schmidt werd op 20 mei 1911 in Kapelle, op Zuid-Beveland, geboren. Na de HBS in Goes ging ze naar Den Haag om een notariaatstudie te volgen, maar die ruilde ze al snel in voor een cursus steno en typen bij Schoevers. In 1930 werkte ze een poosje als au-pair in een gezin in Hannover. Terug in Nederland werd ze bibliothecaresse en in 1941 directrice van de Openbare Bibliotheek in Vlissingen. Daarna ging ze voor Het Parool, de Amsterdamse krant, werken. Vanaf 1948 schreef ze daarvoor wekelijks een column voor volwassenen en versjes voor kinderen.
Annie M.G. Schmidt debuteerde al in 1938 met twee gedichten in het tijdschrift Opwaartsche Wegen, maar pas na de oorlog begon haar carrière echt. In 1950 verschenen er drie bundels: En wat dan nog?, Het fluitketeltje en Brood en Mandelpers. Het fluitketeltje was haar eerste boek voor kinderen. Daarna begon ze met het schrijven van de verhaaltjes over Jip en Janneke, waarvoor Fiep Westendorp de tekeningen maakte, en vertaalde ze samen met Han G. Hoekstra de Gouden Boekjes. Later verschenen Abeltje, Wiplala, Minoes, Pluk van de Petteflet, Otje en nog veel meer boeken die nu allemaal klassiek zijn geworden. Voor volwassenen schreef ze columns, cabaretliedjes en teksten voor radio- en televisieseries, zoals Ja zuster, nee zuster.
Voor haar werk kreeg ze veel waardering. In 1965 ontving zij als eerste de Staatsprijs voor kinder- en jeugdliteratuur, nu de Theo Thijssenprijs. En voor haar hele oeuvre kreeg ze in 1987 de Constantijn Huygensprijs. Maar het mooiste was toch toen zij in 1988 uit handen van Astrid Lindgren de hoogste internationale prijs kreeg die er voor kinderboeken bestaat: de Hans Christian Andersenprijs.
Op 21 mei 1995, in de nacht na haar vierentachtigste verjaardag, stierf Annie M.G. Schmidt. Ze heeft één zoon, Flip van Duijn.

Details

Titel: Jip en Janneke
auteur: Annie M.G. Schmidt
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 33
Aantal pagina's: 353
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 22-10-2016
NUR: Fictie 4 – 6 jaar
Illustrator: Westendorp, F.
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 1318 gr
ISBN/ISBN13: 9045102250
ISBN/ISBN13: 9789045102252
Intern nummer: 1706829

Extra informatie

Jip en Janneke

Recensie

Alle avonturen van de ultieme kleutervriendjes Jip en Janneke zijn samengebracht in dit kloeke boek. Van ‘Jip en Janneke spelen samen’ tot ‘Dag Jip! Dag Janneke!’ Met veel illustraties in zwart-wit én in kleur. Een boek vol voorlees- en kijkplezier, dat in geen enkele kinderkamer mag ontbreken.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen