Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het midoffice

elektronische dienstverlening tussen frontoffice en backoffice

Het midoffice - M. Roovers; F.J. Kuiper; W.J. Keller - ISBN: 9789012119900
Prijs: € 49,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (20-08-2009)
Genre: Systeemanalyse en -theorie
Boekenliefde.nl:
Het midoffice op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het midoffice
Elektronische dienstverlening tussen frontoffice en backoffice Elektronische dienstverlening vormt tegenwoordig een belangrijk onderdeel van het dienstverleningsspectrum van organisaties. Ook bij gemeenten staat deze dienstverlening nadrukkelijk in de belangstelling en wordt in toenemende mate gebruikgemaakt van een midoffice voor de (ont)koppeling van front- en backoffice. Het midoffice als architectuurconcept is geschikt voor alle organisaties die worstelen met de problematiek van elektronische dienstverlening, het kantelen van het frontoffice naar een klantgeoriënteerde organisatie en het ontsluiten van het productgeoriënteerde backoffice en zijn (legacy-)systemen.
Dit boek is het resultaat van een laboratoriumonderzoek naar midofficeoplossingen voor gemeenten. In een proefopstelling is een negental oplossingen hands-on onderzocht aan de hand van een aantal beoordelingscriteria. Dit evaluatieraamwerk weerspiegelde zowel de meer theoretische uitgangspunten van het midoffice als architectuurconcept als de praktische behoefte ten aanzien van de concrete functionele invulling daarvan. Deze publicatie geeft daarom niet alleen een beschrijving van de functionele en technische aspecten van de midofficearchitectuur, maar ook een volledig en gestructureerd overzicht van de functionaliteiten van de oplossingen. Die functionaliteiten worden pakketonafhankelijk toegelicht vanuit de processen in het front- en midoffice. Zowel aan het frontoffice als aan het dunne- en dikkemidofficeconcept zijn hoofdstukken gewijd met een gedetailleerde bespreking van die processen en functionaliteiten.
Dit boek is bestemd voor iedereen die zich interesseert in e-business en e-government in het algemeen en in front- en midofficetechnologie in het bijzonder. Het is daarom een aanrader voor lezers met een businessachtergrond op het gebied van e-dienstverlening en klantcontactcentra zoals managers, projectleiders en architecten, maar ook voor die met een meer technische achtergrond zoals hoofden, coördinatoren, adviseurs en medewerkers in de informatica.

Onderzoek en boek zijn tot stand gekomen onder leiding van prof. dr. ir. Wouter J. Keller, deeltijd hoogleraar Informatica aan de Vrije Universiteit en directeur van adviesbureau M&I/Argitek. Drs. Michael Roovers en drs. Frank J. Kuiper zijn adviseur bij M&I/Argitek dat het onderzoek uitvoerde. De gemeenten Zoetermeer, Utrecht en Rotterdam onder voorzitterschap van EGEM hebben als begeleidingsgroep opgetreden. Naar aanleiding van het onderzoek is in 2006 driemaal een seminar gehouden onder de titel 'Elektronische dienstverlening: tussen front- en backoffice'.

Details

Titel: Het midoffice
auteur: M. Roovers; F.J. Kuiper; W.J. Keller
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 280
Uitgever: Academic Service
Plaats van publicatie: NL
Publicatiedatum: 20-08-2009
NUR: Systeemanalyse en -theorie
Gewicht: 561 gr
ISBN/ISBN13: 9789012119900
Intern nummer: 7618927

Extra informatie

Het midoffice

Recensie

Het midoffice
ELEKTRONISCHE DIENSTVERLENING TUSSEN FRONTOFFICE EN BACKOFFICE
Elektronische dienstverlening vormt tegenwoordig een belangrijk onderdeel van het dienstverleningsspectrum van allerlei organisaties, waaronder gemeenten. Hierbij wordt in toenemende mate gebruikgemaakt van een zogeheten midoffice voor de (ont) koppeling van fronten backoffice. De midofficearchitectuur is geschikt voor alle organisaties die worstelen met de actuele problematiek rondom elektronische dienstverlening, het klantgeoriënteerd en vraaggestuurd inrichten van het frontoffice (kantelen) en het ontsluiten van het productgeoriënteerde backoffice en de bijbehorende (legacy) systemen.
Dit boek is het resultaat van een onderzoek naar midofficeoplossingen voor gemeenten. In een laboratoriumopstelling zijn negen midofficesuites handson geëvalueerd aan de hand van een groot aantal beoordelingscriteria. Dit evaluatieraamwerk weerspiegelt zowel de meer theoretische uitgangspunten van het midoffice als architectuurconcept als de praktische behoefte ten aanzien van de concrete functionele invulling daarvan. Deze publicatie geeft niet alleen een beschrijving van de functionele en technische aspecten van de midofficearchitectuur, maar ook een volledig en gestructureerd overzicht van de verschillende functionaliteiten van midofficeoplossingen,. De functionaliteiten worden pakketonafhankelijk toegelicht vanuit de processen waarbij het front- en midoffice een rol spelen en het concept van zowel het dunne als het dikke midoffice gedetailleerd uiteengezet wordt.
Dit boek is bestemd voor iedereen die zich interesseert in elektronische dienstverlening in het algemeen (e-business en e-government) en front- en midofficetechnologie in het bijzonder. Het is zowel een aanrader voor lezers met een businessachtergrond op het gebeid van e-dienstverlening en klantcontactcentra zoals managers, projectleiders en architecten, als voor degenen met een meer technische achtergrond, zoals leidinggevenden, adviseurs en medewerkers op het gebied van informatiemanagement en automatisering.
Onderzoek en boek zijn tot stand gekomen onder leiding van prof. dr. ir. Wouter J. Keller, deeltijd hoogleraar Informatica aan de Vrije Universiteit en directeur van adviesbureau M&I/Argitek. Drs. Michael Roovers en drs. Frank J. Kuiper zijn adviseur bij M&I/Argitek. De gemeenten Zoetermeer, Utrecht en Rotterdam hebben als begeleidingsgroep opgetreden, onder voorzitterschap van EGEM. Naar aanleiding van het onderzoek is in de maanden maart, mei en december van 2006 een seminar gehouden onder de titel 'Elektronische dienstverlening: tussen front- en backoffice'.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.