Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

INFORMATIEPROFESSIONAL 3.0

INFORMATIEPROFESSIONAL 3.0 - Wouter Bronswijk; Rik Maes; Erik de Vries - ISBN: 9789462450295
Prijs: € 29,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (12-03-2014)
Genre: Informatica
Boekenliefde.nl:
INFORMATIEPROFESSIONAL 3.0 op boekenliefde.nl
Extra:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Voor wie invloed wil uitoefenen, is vakinhoudelijke kennis alleen niet genoeg. Het succesvol onder de aandacht brengen van ICT-vraagstukken vergt specifieke ‘strategische’ vaardigheden. Deze zijn nodig om proactief te acteren in communicatie- en besluitvormingsprocessen. Dit boek laat zien hoe u overtuigender vraagstukken onder de aandacht van het management kunt brengen. Daarbij richt het zich specifiek op organisatieontwikkelingsvraagstukken op het gebied van informatievoorziening.

Dit boek toont de weg naar ‘de informatieprofessional 3.0’. Het vormt een referentiekader voor de ICT-professional die wil investeren in ontwerpvaardigheden, reflecteren, agenderen, mobiliseren, het herkaderen van vraagstukken, een onderzoekende houding, het innovatierepertoire en het omgaan met hypes. Ook helpt het boek om vorm te geven aan HRM-beleid voor ICT’ers op het terrein van werving, loopbaanplanning en opleiding.

Vanuit het besef dat deze vaardigheden in de beroepsgroep onderbelicht zijn, is de beroepsvereniging Ngi-NGN samen met de auteurs een zoektocht gestart naar de aard van deze vaardigheden. Dit heeft geleid tot artikelen en columns in vooraanstaande ICT-media waarin opvallende conclusies worden gepresenteerd. De meest interessante artikelen zijn gebundeld in dit boek, waarin u zich veelvuldig zult herkennen.

Erik de Vries is lector Innovatie in de Publieke Sector aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij is tevens hoofddocent Business IT & Management aan de Haagse Hogeschool. Hij heeft ruime ervaring als onderzoeker, docent en ontwerper van curricula.

Prof. dr. ir. Rik Maes is emeritus hoogleraar Informatie- en Communicatiemanagement aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Maes adviseert directies op het gebied van het integreren van informatie en ICT in de bedrijfsstrategie.

Wouter Bronsgeest RI is secretaris van het hoofd bestuur van de Ngi-NGN, de Nederlandse beroepsorganisatie voor IT-pro fessionals. Hij is werkzaam bij de Belastingdienst als hoofd IV, portfolio- en projectmanagement en manager van het team User Experience. Hij is promovendus bij het Center for eGovernment Studies (CFES) van de Universiteit Twente.

Deze uitgave verschijnt in de AG-boekenreeks die in samenwerking met AutomatiseringGids wordt samengesteld.

Details

Titel: INFORMATIEPROFESSIONAL 3.0
auteur: Wouter Bronswijk; Rik Maes; Erik de Vries
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Publicatiedatum: 12-03-2014
NUR: Informatica
Gewicht: 306 gr
ISBN/ISBN13: 9789462450295
Intern nummer: 25643465

Extra informatie

De informatieprofessional 3.0

Recensie

Voor wie invloed wil uitoefenen, is vakinhoudelijke kennis alleen niet genoeg. Het succesvol onder de aandacht brengen van ICT-vraagstukken vergt specifieke 'strategische' vaardigheden. Deze zijn nodig om proactief te acteren in communicatie- en besluitvormingsprocessen. Dit boek laat zien hoe u overtuigender vraagstukken onder de aandacht van het management kunt brengen. Daarbij richt het zich specifiek op organisatieontwikkelingsvraagstukken op het gebied van informatievoorziening. Dit boek toont de weg naar 'de informatieprofessional 3.0'. Het vormt een referentiekader voor de ICT-professional die wil investeren in ontwerpvaardigheden, reflecteren, agenderen, mobiliseren, het herkaderen van vraagstukken, een onderzoekende houding, het innovatierepertoire en het omgaan met hypes. Ook helpt het boek om vorm te geven aan HRM-beleid voor ICT'ers op het terrein van werving, loopbaanplanning en opleiding. Vanuit het besef dat deze vaardigheden in de beroepsgroep onderbelicht zijn, is de beroepsvereniging Ngi-NGN samen met de auteurs een zoektocht gestart naar de aard van deze vaardigheden. Dit hee geleid tot artikelen en columns in vooraanstaande ICT-media waarin opvallende conclusies worden gepresenteerd. De meest interessante artikelen zijn gebundeld in dit boek, waarin u zich veelvuldig zult herkennen. Erik de Vries is lector Innovatie in de Publieke Sector aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij is tevens hoofddocent Business IT & Management aan de Haagse Hogeschool. Hij heeft ruime ervaring als onderzoeker, docent en ontwerper van curricula. Prof. dr. ir. Rik Maes is emeritus hoogleraar Informatie- en Communicatie management aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Maes adviseert directies op het gebied van het integreren van informatie en ICT in de bedrijfsstrategie. Wouter Bronsgeest RI is secretaris van het hoofd bestuur van de Ngi-NGN, de Nederlandse beroeps organisatie voor IT-pro fessionals. Hij is werkzaam bij de Belastingdienst als hoofd IV, portfolio- en projectmanagement en manager van het team User Experience. Hij is promovendus bij het Center for eGovernment Studies (CFES) van de Universiteit Twente.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.