Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Portret van een oermoeder

beelden van de njai in Nederlands-Indie

Portret van een oermoeder - Reggie Baay - ISBN: 9789025367244
Prijs: € 20,99
Levertijd: morgen voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (30-01-2014)
Genre: Indië & Indonesië
Boekenliefde.nl:
Portret van een oermoeder op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Reggie Baay verzamelde vele unieke foto's waarop de koloniale samenleving in Indië vanuit het bijzondere perspectief van het concubinaat (het ongehuwd samenwonen van de Europese man en de inheemse vrouw, njai genoemd) wordt getoond. De levensverhalen van deze vrouwen en hun verwanten worden in dit boek geschetst in series met elkaar samenhangende foto's, vergezeld van korte levensbeschrijvingen. Zo ontstaan persoonlijke verhalen die de lezer kan volgen en 'meeleven'. Hierdoor komt niet alleen de figuur van de njai tot leven, maar ook de Europese man die in de koloniale wereld met haar samenleefde, en zien we de kinderen die uit hun relatie werden geboren.

Portret van een oermoeder is een waardevol historisch document waarin voor het eerst de onbekende wereld van het koloniale concubinaat letterlijk in beeld wordt gebracht. De vele historische foto's van de Indische oermoeder zijn nooit eerder gepubliceerd en zouden anders wellicht voor het nageslacht verloren zijn gegaan. Bovendien vindt de lezer hier een korte geschiedenis van de fotografie in Nederlands-Indië.

Details

Titel: Portret van een oermoeder
auteur: Reggie Baay
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 227
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 30-01-2014
NUR: Indië & Indonesië
Gewicht: 936 gr
ISBN/ISBN13: 9789025367244
Intern nummer: 13661327

Extra informatie

Portret van een oermoeder (POD)

Recensie

Reggie Baay verzamelde vele unieke foto's waarop de koloniale samenleving in Indië vanuit het bijzondere perspectief van het concubinaat (het ongehuwd samenwonen van de Europese man en de inheemse vrouw, njai genoemd) wordt getoond. De levensverhalen van de vrouwen en hun verwanten worden geschetst in series met elkaar samenhangende foto's, vergezeld van korte levensbeschrijvingen. Zo ontstaan persoonlijke verhalen die de lezer kan volgen en 'meeleven'. Hierdoor komt niet alleen de figuur van de njai tot leven, maar ook de Europese man die in de koloniale wereld met haar samenleefde, en zien we de kinderen die uit hun relatie werden geboren.Portret van een oermoeder is een waardevol historisch document waarin voor het eerst de onbekende wereld van het koloniale concubinaat letterlijk in beeld wordt gebracht. De vele historische foto's van de Indische oermoeder zijn nooit eerder gepubliceerd en zouden anders wellicht voor het nageslacht verloren zijn gegaan. Bovendien vindt de lezer hier een korte geschiedenis van de fotografie in Nederlands-Indië.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen