Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Een Indische Prins

Een Indische Prins - Harry Smith - ISBN: 9789491032288
Prijs: € 14,95
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (22-09-2017)
Genre: Indië & Indonesië
Boekenliefde.nl:
Een Indische Prins op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Sfeervol boek over woelige periode

Lizette van Geene

Hij schreef het boek deels in de trein, en die reizen leverden niet alleen dit boek maar ook een mooi verhaal op. Want het was in de trein dat hij een toevallige ontmoeting had met een dame die hem in contact bracht met een bejaarde militair die nog in Nederlands-Indië had gevochten. Een belangrijke ontmoeting voor Smith, want zo kon hij Een Indische prins afschrijven met informatie uit de eerste hand. Dit zie je terug in het boek; het verhaal van Jan Carel is klein en persoonlijk maar beschrijft tegelijkertijd gedetailleerd een deel uit de geschiedenis van Java.

Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de crisis in de jaren dertig van de vorige eeuw, de Tweede wereldoorlog en de bezetting van Nederlands-Indië door het Japanse leger. Een roerige peri¬ode waarin Jan Carel opgroeit, worstelend met zijn identiteit en zijn oudere halfbroer Hendri, geboren uit het eerdere huwelijk van zijn vader met een Nederlandse vrouw. Hij gaat naar een kostschool met overwegend blanke medeleerlingen, waarbij zijn vader hem waarschuwt om voor zichzelf op te leren komen en zijn Javaanse schuchterheid te overwinnen. Na zijn studie gaat hij op een beeldend beschreven reis door Java, Djokja, Bandoeng, Madioen en Sematang, op zoek naar zichzelf Uit-eindelijk verhuist hij naar Soera-baja, waar hij een succesvolle loopbaan begint bij een ingenieursbureau. De strijd om erkenning is ook dan niet gestreden, want ook in zijn carrière wordt hij door zijn afkomst minder serieus genomen dan zijn Nederlandse collega's. Jan Carel trouwt en krijgt kinderen. Maar dan bezetten de Japanners Nederlands-Indië en staat hij voor zware keuzes.
Moeten kiezen
Een Indische prins is in eenvoudige taal geschreven, toegankelijk en met gevoel voor de emoties waar Jan Carel mee worstelt. Het gevecht met zichzelf en met de verwachtingen van mensen om hem heen, het gevoel te moeten kiezen tussen de Javaan en de kolonist, de Nederlander. Wat er uiteindelijk met Jan Carel gebeurt? Afgaande op het begin van het boek is het geen happy ending.
Verwacht geen literaire hoogstandjes of mooie metaforen, maar dat is in dit boek ook niet nodig. De Indische prins is een sfeervol boek, vol met boeiende en schrijnende informatie over een woelige periode op het Java van de vorige eeuw. Een geschiedenis die belangrijk is om te vertellen, een taak waar Smith zich gewetensvol van heeft gekweten.
Harry Smith, Een Indische Prins. ISBN 9789491032288 Uitgeverij Shinz.

Details

Titel: Een Indische Prins
auteur: Harry Smith
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Shinz
Publicatiedatum: 22-09-2017
NUR: Indië & Indonesië
Gewicht: 266 gr
ISBN/ISBN13: 9789491032288
Intern nummer: 39940857

Recensie

Sfeervol boek over woelige periode Lizette van Geene Hij schreef het boek deels in de trein, en die reizen leverden niet alleen dit boek maar ook een mooi verhaal op. Want het was in de trein dat hij een toevallige ontmoeting had met een dame die hem in contact bracht met een bejaarde militair die nog in Nederlands-Indië had gevochten. Een belangrijke ontmoeting voor Smith, want zo kon hij Een Indische prins afschrijven met informatie uit de eerste hand. Dit zie je terug in het boek; het verhaal van Jan Carel is klein en persoonlijk maar beschrijft tegelijkertijd gedetailleerd een deel uit de geschiedenis van Java. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de crisis in de jaren dertig van de vorige eeuw, de Tweede wereldoorlog en de bezetting van Nederlands-Indië door het Japanse leger. Een roerige peri¬ode waarin Jan Carel opgroeit, worstelend met zijn identiteit en zijn oudere halfbroer Hendri, geboren uit het eerdere huwelijk van zijn vader met een Nederlandse vrouw. Hij gaat naar een kostschool met overwegend blanke medeleerlingen, waarbij zijn vader hem waarschuwt om voor zichzelf op te leren komen en zijn Javaanse schuchterheid te overwinnen. Na zijn studie gaat hij op een beeldend beschreven reis door Java, Djokja, Bandoeng, Madioen en Sematang, op zoek naar zichzelf Uit-eindelijk verhuist hij naar Soera-baja, waar hij een succesvolle loopbaan begint bij een ingenieursbureau. De strijd om erkenning is ook dan niet gestreden, want ook in zijn carrière wordt hij door zijn afkomst minder serieus genomen dan zijn Nederlandse collega's. Jan Carel trouwt en krijgt kinderen. Maar dan bezetten de Japanners Nederlands-Indië en staat hij voor zware keuzes. Moeten kiezen Een Indische prins is in eenvoudige taal geschreven, toegankelijk en met gevoel voor de emoties waar Jan Carel mee worstelt. Het gevecht met zichzelf en met de verwachtingen van mensen om hem heen, het gevoel te moeten kiezen tussen de Javaan en de kolonist, de Nederlander. Wat er uiteindelijk met Jan Carel gebeurt? Afgaande op het begin van het boek is het geen happy ending. Verwacht geen literaire hoogstandjes of mooie metaforen, maar dat is in dit boek ook niet nodig. De Indische prins is een sfeervol boek, vol met boeiende en schrijnende informatie over een woelige periode op het Java van de vorige eeuw. Een geschiedenis die belangrijk is om te vertellen, een taak waar Smith zich gewetensvol van heeft gekweten. Harry Smith, Een Indische Prins. ISBN 9789491032288 Uitgeverij Shinz.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen