Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Benjamins bruid

Benjamins bruid - Yvonne Keuls - ISBN: 9789041413918
Prijs: € 22,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (06-11-2008)
Genre: Indië & Indonesië
Boekenliefde.nl:
Benjamins bruid op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Dolores is 12 jaar als zij in 1935 met haar moeder naar Nederland repatrieert. Zij heeft nog geen idee wat het leven voor haar in petto heeft. Een bewogen leven zal later blijken. Cruciaal zijn haar drie huwelijken, en op latere leeftijd de komst van de jongeman Benjamin, die zij als haar verloren zoon gaat beschouwen.

Benjamins bruid is het meeslepende en ontroerende levensverhaal van Dolores, maar het is ook het verhaal van haar Indische familie, haar echtgenoten, haar vrienden en vooral van haar zoon en diens plaatsvervanger.

De enigszins getroebleerde moeder-zoonrelatie wordt in deze nieuwe roman van Yvonne Keuls op ontwapende wijze neergezet. Zij schuwt daarbij thema’s als dementie, homoseksualiteit en het feminisme niet, waarmee ze ook de tijdsgeest van de jaren 60, 70 en 80 verbeeldt. Daarnaast is Benjamins bruid een ode aan artistieke en creatieve mensen.

Yvonne Keuls (1931) schrijft met humor en op persoonlijke en ontwapende wijze. Haar eerdere romans werden veelal bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. Haar romans, maar ook haar korte verhalen weten nog altijd veel lezers te vinden.

Details

Titel: Benjamins bruid
auteur: Yvonne Keuls
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 284
Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
Publicatiedatum: 06-11-2008
NUR: Indië & Indonesië
Afmetingen: 222 x 145 x 30
Gewicht: 512 gr
ISBN/ISBN13: 9789041413918
Intern nummer: 11105236

Extra informatie

Benjamins bruid

Recensie

Dolores is twaalf jaar als zij in 1938 met haar moeder naar Nederland repatrieert. Zij heeft nog geen idee wat het leven voor haar in petto heeft; een bewogen leven, zal later blijken. Cruciaal zijn haar drie huwelijken, en op latere leeftijd de komst van Benjamin, die zij als vervanging voor haar verloren zoon gaat beschouwen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.