Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Ogenschijnlijke verschillen

Ruloff S.A. Manuputty, een Molukse schilder in Nederland 1926-2002

Ogenschijnlijke verschillen - Elly Koen - ISBN: 9789462261372
Prijs: € 29,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (19-11-2015)
Genre: Molukken
Boekenliefde.nl:
Ogenschijnlijke verschillen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Ruloff Manuputty wordt in 1926 geboren op het afgelegen eiland Kei-Kecil in de Zuid-Molukse archipel en overlijdt in Groningen in 2002. Hij is de oudste zoon van een Ambonese predikant. In 1949 komt hij naar Nederland, studeert aan het IvKNO (de huidige Gerrit Rietveld Academie) en wordt uitgekozen om zijn studie te vervolgen aan de toonaangevende Allgemeine Kunstgewerbe Schule te Bazel. In Groningen werkt hij als artdirector voor verschillende reclamebureaus. Van 1965 tot 1987 is hij directeur van de Academie voor Beeldend Kunstonderwijs 'Vredeman de Vries' te Leeuwarden.

In zijn vrije werk combineert hij westerse beeldtaal met oosterse symboliek. Zowel wereldschokkende als dagelijkse gebeurtenissen analyseert hij en hij probeert de essentie daarvan uit te beelden in vooral semi-figuratieve en non-figuratieve werken. Het levert een fascinerend oeuvre op van schilderijen, werken op papier, zeefdrukken, gebruiksdrukwerk en bedrukt textiel. Dit boek - en ook tentoonstellingen die komend jaar zullen volgen - is voor een groot publiek de eerste kennismaking met een kunstenaar wiens werk de confrontatie en verzoening van oost en west overtuigend weerspiegeld.

Details

Titel: Ogenschijnlijke verschillen
auteur: Elly Koen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Lecturis B.V.
Publicatiedatum: 19-11-2015
NUR: Molukken
Gewicht: 742 gr
ISBN/ISBN13: 9789462261372
Intern nummer: 29832917

Recensie

Ruloff Manuputty wordt in 1926 geboren op het afgelegen eiland Kei-Kecil in de Zuid-Molukse archipel en overlijdt in Groningen in 2002. Hij is de oudste zoon van een Ambonese predikant. In 1949 komt hij naar Nederland, studeert aan het IvKNO (de huidige Gerrit Rietveld Academie) en wordt uitgekozen om zijn studie te vervolgen aan de toonaangevende Allgemeine Kunstgewerbe Schule te Bazel. In Groningen werkt hij als artdirector voor verschillende reclamebureaus. Van 1965 tot 1987 is hij directeur van de Academie voor Beeldend Kunstonderwijs 'Vredeman de Vries' te Leeuwarden. In zijn vrije werk combineert hij westerse beeldtaal met oosterse symboliek. Zowel wereldschokkende als dagelijkse gebeurtenissen analyseert hij en hij probeert de essentie daarvan uit te beelden in vooral semi-figuratieve en non-figuratieve werken. Het levert een fascinerend oeuvre op van schilderijen, werken op papier, zeefdrukken, gebruiksdrukwerk en bedrukt textiel. Dit boek - en ook tentoonstellingen die komend jaar zullen volgen - is voor een groot publiek de eerste kennismaking met een kunstenaar wiens werk de confrontatie en verzoening van oost en west overtuigend weerspiegeld.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.