Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Gemengde gevoelens

Molukse en Nederlandse klasgenoten in de jaren zestig

Gemengde gevoelens - Baukje Prins - ISBN: 9789461643087
Prijs: € 19,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (30-05-2014)
Genre: Molukken
Boekenliefde.nl:
Gemengde gevoelens op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het sneeuwde toen de Roma op 8 april 1951 de haven van Rotterdam binnenliep. Een maand na vertrek uit Jakarta zetten meer dan 900 passagiers voet op Nederlandse bodem. Het was de derde van twaalf tochten waarmee binnen drie maanden zo'n 12.500 Molukse mannen, vrouwen en kinderen van het eiland Java naar Nederland kwamen. Zo'n vierhonderd van hen kwamen terecht in de kampen Oranje en Ybenheer, enkele kilometers buiten het dorp Oosterwolde in Friesland. De basisschool van meester Hoogeveen groeide in de jaren zestig uit tot de grootste gemengde school van Nederland. Voor de kinderen leek het de gewoonste zaak van de wereld, maar was dat ook zo?

In GEMENGDE GEVOELENS duikt Baukje Prins de archieven in en tekent de levensverhalen op van haar Molukse en Nederlandse klasgenoten. Het resultaat is een verrassend boek over de invloed van een turbulent integratieproces op het persoonlijk leven van zowel gevestigden als buitenstaanders.

Details

Titel: Gemengde gevoelens
auteur: Baukje Prins
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Gennep B.V., Uitgeverij Van
Publicatiedatum: 30-05-2014
NUR: Molukken
Afmetingen: 220 x 150 x 23
Gewicht: 415 gr
ISBN/ISBN13: 9789461643087
Intern nummer: 26794311

Extra informatie

Gemengde gevoelens

Recensie

Het sneeuwde toen de Roma op 8 april 1951 de haven van Rotterdam binnenliep. Een maand na vertrek uit Jakarta zetten meer dan 900 passagiers voet op Nederlandse bodem. Het was de derde van twaalf tochten waarmee binnen drie maanden zo'n 12.500 Molukse mannen, vrouwen en kinderen van het eiland Java naar Nederland kwamen. Zo'n vierhonderd van hen kwamen terecht in de kampen Oranje en Ybenheer, enkele kilometers buiten het dorp Oosterwolde in Friesland. De basisschool van meester Hoogeveen groeide in de jaren zestig uit tot de grootste gemengde school van Nederland. Voor de kinderen leek het de gewoonste zaak van de wereld, maar was dat ook zo? In GEMENGDE GEVOELENS duikt Baukje Prins de archieven in en tekent de levensverhalen op van haar Molukse en Nederlandse klasgenoten. Het resultaat is een verrassend boek over de invloed van een turbulent integratieproces op het persoonlijk leven van zowel gevestigden als buitenstaanders.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.