Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Een Molukse thuishaven aan de Hollandse IJssel

50 jaar Molukkers in Moordrecht 1961-2011

Een Molukse thuishaven aan de Hollandse IJssel  - Habiboe, R.R.F. - ISBN: 9789090265988
Prijs: € 15,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (01-01-1970)
Genre: Molukken
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In 1961 kwamen 140 Molukse gezinnen in het dorp Moordrecht wonen, nu gemeente Zuidplas. De Rijksoverheid bouwde voor hen een speciale wijk, de zogeheten Ambonwijk. De overheid onderschreef het belang van Molukkers om bij elkaar te kunnen wonen zodat zij hun eigen identiteit konden behouden.

In de afgelopen vijftig jaar heeft de Molukse gemeenschap haar hoogtepunten en dieptepunten gekend. Het is dan ook goed dat er zoveel mogelijk wordt geregistreerd en bewaard voor de huidige bewoners en vooral voor latere generaties en geïnteresseerden. Dit is gebeurd via interviews en een boek waarin onder meer persoonlijke ervaringen zijn vastgelegd.

'Een Molukse thuishaven aan de Hollandse IJssel' omvat een beschrijving van de geschiedenis van 50 jaar Molukkers in Moordrecht. Om het verhaal niet alleen voor, maar ook door de mensen zelf te laten vertellen, zijn gedurende de periode 2009-2011 verschillende bewoners van de Molukse wijk en andere betrokkenen geïnterviewd. De interviews vormen een groot deel van het verhaal van 50 jaar Molukkers in Moordrecht. Hiernaast is gebruik gemaakt van literatuur, tijdschriften, kranten, verslagen, rapporten, foto's en aanvullend archiefmateriaal.

Een geschiedverhaal ligt nooit volledig vast. Verschillende generaties kijken vaak met eigen, andere ogen naar het verleden en ontdekken nieuwe invalshoeken. Hiernaast zijn er altijd nog onvertelde verhalen die nog beluisterd moeten worden of vertelde verhalen die niet gehoord zijn. Het huidige verhaal van 50 jaar Molukkers in Moordrecht pretendeert dan ook niet volledig te zijn. Ten slotte spreekt de auteur dan ook de hoop uit dat dit boek anderen (Moordrechtenaren of anderen die zich hiermee betrokken voelen) inspireert om zich op een of andere wijze verder bezig te houden met dit deel van de eigen geschiedenis, het eigen erfgoed.

Details

Titel: Een Molukse thuishaven aan de Hollandse IJssel
auteur: Habiboe, R.R.F.
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: ,176
Uitgever: Streekarchief Midden-Holland
Publicatiedatum: 01-2012
NUR: Molukken
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789090265988
Intern nummer: 20595498

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.