Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Indonesische keuken - Selamat Makan

900 'blauwe hap' recepten uit de kombuis van de Kon. Marine

Vooraankondiging
Indonesische keuken - Selamat Makan - Wouter F.P.H. Rademakers; Wouter Rademakers - ISBN: 9789492500663
Prijs: € 25,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nog niet verschenen.
Bindwijze: Boek, Gebonden (01-11-2017)
Genre: Koken
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Beschrijving

900 'blauwe hap' recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine

Na de soevereiniteitsoverdracht van Indonesië keerden tienduizenden militairen terug naar Nederland, die tijdens hun diensttijd in Indonesië heel wat lekkere gerechten hadden leren kennen. Bij de terugkerende militairen waren uiteraard ook Indonesische-Nederlanders personeelsleden van de Koninklijke Marine (KM). En zij werden bij de KM "blauwe jongens" genoemd vanwege hun huidskleur. Overigens was dit niet denigrerend bedoeld. Hun specialiteiten uit de Indonesische keuken werd daarom in de KM volksmond "blauwe hap" genoemd. Heden ten dage wordt deze term nog steeds gebruikt. Bij de KM wordt al sinds tientallen jaren op woensdag de befaamde Indonesische rijsttafel gereserveerd. Een traditie die nog steeds wordt voortgezet.

Voor Selamat Makan verzamelde Wouter Rademakers ruim 900 kenmerkende 'blauwe hap' recepten , velen bekend en geroemd door de liefhebbers van de Indonesische keuken. Een schitterend en compleet basisboek, van Nasi tot complete rijsttafel, onmisbaar voor iedere liefhebber!

Auteursinfo
Wouter Rademakers diende decennia lang bij de Koninklijke Marine en was lange tijd in Indonesië gestationeerd. Heeft een grote voorliefde voor de Indonesische keuken en Selamat Makan is het resultaat van 35 jaar verzamelen en uitproberen van recepten.

Details

Titel: Indonesische keuken - Selamat Makan
auteur: Wouter F.P.H. Rademakers; Wouter Rademakers
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Edicola Publishing BV / Veltman Distribu
Publicatiedatum: 01-11-2017
NUR: Koken
ISBN/ISBN13: 9789492500663
Intern nummer: 39404833

Recensie

900 'blauwe hap' recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine

Na de soevereiniteitsoverdracht van Indonesië keerden tienduizenden militairen terug naar Nederland, die tijdens hun diensttijd in Indonesië heel wat lekkere gerechten hadden leren kennen. Bij de terugkerende militairen waren uiteraard ook Indonesische-Nederlanders personeelsleden van de Koninklijke Marine (KM). En zij werden bij de KM "blauwe jongens" genoemd vanwege hun huidskleur. Overigens was dit niet denigrerend bedoeld. Hun specialiteiten uit de Indonesische keuken werd daarom in de KM volksmond "blauwe hap" genoemd. Heden ten dage wordt deze term nog steeds gebruikt. Bij de KM wordt al sinds tientallen jaren op woensdag de befaamde Indonesische rijsttafel gereserveerd. Een traditie die nog steeds wordt voortgezet.

Voor Selamat Makan verzamelde Wouter Rademakers ruim 900 kenmerkende 'blauwe hap' recepten , velen bekend en geroemd door de liefhebbers van de Indonesische keuken. Een schitterend en compleet basisboek, van Nasi tot complete rijsttafel, onmisbaar voor iedere liefhebber!

Auteursinfo
Wouter Rademakers diende decennia lang bij de Koninklijke Marine en was lange tijd in Indonesië gestationeerd. Heeft een grote voorliefde voor de Indonesische keuken en Selamat Makan is het resultaat van 35 jaar verzamelen en uitproberen van recepten.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.