Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Basisboek Indonesisch

130 recepten stap voor stap

Basisboek Indonesisch - Francis Kuijk - ISBN: 9789461432087
Prijs: € 30,95
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (26-03-2019)
Genre: Koken
Boekenliefde.nl:
Basisboek Indonesisch op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Must have voor liefhebbers van de Indonesische keuken

Met Basisboek Indonesisch haal je 130 recepten met stap-voor-stap fotografie en -uitleg in huis. De lezer wordt door Francis Kuijk aan de hand genomen en leert de Indonesische keuken kennen. Met soepen & sajoers, vlees, vis & schaaldiergerechten, rijst & noedles, ei- & groentegerechten, hartige snacks en zoete afsluiters.

Basisboek Indonesisch geeft goede informatie over ingrediënten en de verkrijgbaarheid daarvan, bij- zonder keukengerei en handige technieken die je nodig hebt om zelf in de keuken aan de slag te gaan. Bovendien geeft Francis diverse basisrecepten voor sambal, boemboes en saté en deelt ze menusuggesties om een complete rijsttafel of tumpeng te serveren.

Van sayur lodeh, ayam setan en nasi goreng tot gado gado, babi masak, spekkoek en pisang molen. Francis weet met haar Indonesische roots als geen ander de Indonesische keuken toegankelijk te maken en zorgt ervoor dat Basisboek Indonesisch een absolute must have is!

Details

Titel: Basisboek Indonesisch
auteur: Francis Kuijk
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Good Cook B.V.
Publicatiedatum: 26-03-2019
NUR: Koken
Gewicht: 1371 gr
ISBN/ISBN13: 9789461432087
Intern nummer: 43500266

Recensie

Met 'Basisboek Indonesisch' haal je 130 recepten met stap voor stap fotografie en -uitleg in huis. De verzameling recepten geeft je op een praktische manier basiskennis over de Indonesische keuken. Het zijn de gerechten waarmee Francis Kuijk is opgegroeid, en vele recepten zijn overgedragen van moeder op dochter. Bovendien geeft zij in 'Basisboek Indonesisch' goede informatie over ingrediënten - waar ze te kopen en hoe ze te bereiden en bewaren -, bijzonder keukengerei en handige technieken om zelf aan de slag te gaan. De Indonesische keuken kent verschillende nuances. Sommige streken hebben een zoetere ondertoon in hun gerechten en andere streken juist een zoutige. Sommige recepten zijn uitgesproken heet door het gebruik van bepaalde pepers, of zijn beïnvloed door andere keukens. Dit alles maakt de Indonesische keuken veelzijdig en vooral boeiend. In dit boek staan recepten voor doordeweekse maaltijden, zoals de bekende 'rendang' (pittige runderstoof), verschillende satés, roerbakgerechten (inclusief vegetarische varianten) en 'soto' (smaakvolle en aromatische kippensoep). Je zal ook recepten aantreffen voor smaakmakers, bijgerechten en voor zoete en hartige hapjes, variërend van loempia's en 'pangsit' tot spekkoek en de koekjes 'kue kuping gajah' (olifantenoortjes). En natuurlijk is een Indonesisch kookboek niet compleet zonder tips en menusuggesties voor de Indonesische rijsttafel. Je wordt door Francis aan de hand genomen en krijgt een plekje aan haar keukentafel, terwijl ze haar tips en geheimen met je deelt. De Nederlands-Australische Francis Kuijk heeft Indonesische roots en werd in 2016 bij het grote publiek bekend als finalist van 'Heel Holland Bakt'. Sindsdien geeft ze workshops en demo's door het hele land, waarin de authentieke Indonesische keuken centraal staat. Ze staat geregeld in de keuken bij 'Tijd voor MAX' op NPO 1 en is wekelijks te zien als huischef bij 'Brabants Bont' op Omroep Brabant. In 2017 verscheen haar eerste kookboek.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen