Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Terug naar de bron

Terug naar de bron - Lu See Lee - ISBN: 9789087594503
Prijs: € 17,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (20-06-2014)
Genre: Geschiedenis / Overige
Boekenliefde.nl:
Terug naar de bron op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Lu See LEE is geboren in Bandung, Indonesië. Zij groeide binnenshuis op met verschillende talen en culturen. Buitenshuis bevond het land zich in transitieperiode, na drieënhalve eeuw Nederlandse kolonie. In deze turbulente periode werd de positie van de Chinezen in Indonesië onstabiel. Politieke onlusten volgden elkaar op zodat zij, na de middelbare school, naar Nederland werd gezonden voor verdere studie. Eind 1966 kwam ze in Nederland aan en werd opgevangen door haar tweede ouders. Na haar studie besloot zij om zich in Nederland te vestigen.
Toen Lu See zich in 2005 bij de Burgerlijke Stand aanmeldde voor haar voorgenomen huwelijk, kreeg zij te horen dat zij op Nederlands grondgebied was geboren en niet in Indonesië. Door deze verwarring besloot zij in de geschiedenis te duiken om achter de waarheid te komen.
Na het overlijden van haar echtgenoot in 2009, schreef zij haar eerste boek over rouw, verlies en herstel. Tijdens het schrijven werd er een andere bron geraakt, die van haar familiegeschiedenis.

In dit boek Terug naar de bron beschrijft Lu See Lee de reis terug naar haar wortels met de geschiedenis als achtergrond. Al schrijvend en de geschiedenis herlezend kreeg zij antwoord op waar haar geboortegrond ligt. Tegelijkertijd verkreeg ze meer inzicht in het constante spagaatgevoel dat als een rode draad door haar leven loopt.

Details

Titel: Terug naar de bron
auteur: Lu See Lee
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 190
Uitgever: U2pi BV
Publicatiedatum: 20-06-2014
NUR: Geschiedenis / Overige
Afmetingen: 211 x 148 x 24
Gewicht: 305 gr
ISBN/ISBN13: 9789087594503
Intern nummer: 27046225

Extra informatie

Terug naar de bron

Recensie

Lu See LEE is geboren in Bandung, Indonesië. Zij groeide binnenshuis op met verschillende talen en culturen. Buitenshuis bevond het land zich in transitieperiode, na drieënhalve eeuw Nederlandse kolonie. In deze turbulente periode werd de positie van de Chinezen in Indonesië onstabiel. Politieke onlusten volgden elkaar op zodat zij, na de middelbare school, naar Nederland werd gezonden voor verdere studie. Eind 1966 kwam ze in Nederland aan en werd opgevangen door haar tweede ouders. Na haar studie besloot zij om zich in Nederland te vestigen. Toen Lu See zich in 2005 bij de Burgerlijke Stand aanmeldde voor haar voorgenomen huwelijk, kreeg zij te horen dat zij op Nederlands grondgebied was geboren en niet in Indonesië. Door deze verwarring besloot zij in de geschiedenis te duiken om achter de waarheid te komen. Na het overlijden van haar echtgenoot in 2009, schreef zij haar eerste boek over rouw, verlies en herstel. Tijdens het schrijven werd er een andere bron geraakt, die van haar familiegeschiedenis. In dit boek Terug naar de bron beschrijft Lu See Lee de reis terug naar haar wortels met de geschiedenis als achtergrond. Al schrijvend en de geschiedenis herlezend kreeg zij antwoord op waar haar geboortegrond ligt. Tegelijkertijd verkreeg ze meer inzicht in het constante spagaatgevoel dat als een rode draad door haar leven loopt.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.