Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Rampokan

Java Celebes

Rampokan - Peter van Dongen - ISBN: 9789054923824
Prijs: € 24,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (11-05-2013)
Genre: Geschiedenis / Overige
Boekenliefde.nl:
Rampokan op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Nederlands-Indië, 1946. Nadat Indonesische nationalisten de republiek hebben uitgeroepen, vertrekken troepenschepen met vrijwilligers en dienstplichtigen vanuit Nederland naar het oosten om de orde te herstellen. Johan Knevel en Erik Verhagen, twee van die Nederlandse vrijwilligers, keren terug naar het land waar ze opgroeiden. Johan wordt gedreven door zijn verlangen naar het Verloren Paradijs, Erik kiest juist partij voor de Indonesische communisten. Onder andere omstandigheden waren ze misschien vrienden geworden. Als Erik overlijdt, neemt Johan zijn plaats bij de rebellen in - tegen wil en dank. Een wereld staat op het punt te verdwijnen, en de tijger is los...

Dit monumentale tweeluik over verlies, oorlog en idealen staat in het teken van het traditionele tijgergevecht, de Rampokan, dat aan het eind van de ramadan gehouden werd. Wee het land als de tijgers en panters wisten te ontsnappen.

Details

Titel: Rampokan
auteur: Peter van Dongen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 11-05-2013
NUR: Geschiedenis / Overige
Afmetingen: 261 x 189 x 13
Gewicht: 495 gr
ISBN/ISBN13: 9789054923824
Intern nummer: 23999217

Extra informatie

Rampokan 1 & 2

Recensie

Nederlands-Indië, 1946. Als Indonesische nationalisten de republiek uitroepen, vertrekken troepenschepen met vrijwilligers en dienstplichtigen vanuit Nederland naar het oosten om de orde te herstellen. Johan Knevel en Erik Verhagen, twee van die Nederlandse vrijwilligers, keren terug naar het land waar ze opgroeiden. Johan wordt gedreven door zijn verlangen naar het verloren paradijs. Erik kiest juist partij voor de communisten en de nationalisten. Onder andere omstandigheden waren ze misschien vrienden geworden. Als Erik overlijdt, neemt Johan zijn plaats bij de rebellen in tegen wil en dank.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.