Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Pelgrim

leven en reizen van Christiaan Snouck Hurgronje

Pelgrim - Philip Droge - ISBN: 9789000353088
Prijs: € 19,99
Levertijd: maandag voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (09-11-2017)
Genre: Geschiedenis / Overige
Boekenliefde.nl:
Pelgrim op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Details

Titel: Pelgrim
auteur: Philip Droge
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum: 09-11-2017
NUR: Geschiedenis / Overige
Gewicht: 753 gr
ISBN/ISBN13: 9789000353088
Intern nummer: 39404735

Recensie

Het nieuwe boek van bestsellerauteur Philip Dröge

Op 21 februari 1885 arriveert een bescheiden karavaan in Mekka. Op een van de kamelen zit een figuur die niet anders lijkt dan zijn reisgenoten. Maar eenmaal op een veilige plek komt vanonder zijn djellaba een Nederlander tevoorschijn. Een 28-jarige predikantenzoon uit Leiden: Christiaan Snouck Hurgronje.

 

Als een van de eerste westerlingen dringt hij door tot het grootste heiligdom van de islam, en waagt daarmee zijn leven. Om zijn doel te bereiken, neemt Christiaan een beslissing die de rest van zijn leven zal beheersen. Hij bekeert zich. Of toch niet? Vanaf dat moment leidt Christiaan een dubbelleven, in dienst van zijn nieuwsgierigheid, academische eerzucht en als Nederlandse spion.

 

Pelgrim is de biografie van een man die decennialang zijn neus in de grootste politieke en culturele wespennesten van zijn tijd steekt. Eerst in Mekka, later in het strijdlustige Atjeh, het noordelijke deel van Sumatra dat de Nederlandse kolonisator maar niet weet te onderwerpen. In dit boek duikt Philip Dröge in het vergeten leven van Christiaan Snouck Hurgronje; wetenschapper, spion en avonturier in een tijd waarin het onbekende nog lonkte en de kans bood om in exotische oorden naam te maken. Hij ontdekt dat Christiaans dubbelleven voortkomt uit een complex en dubbelzinnig karakter, dat hem evenveel roem als problemen bezorgt.

Winkelvoorraad