Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De kleine gevangene

De kleine gevangene - Lise Kristensen - ISBN: 9789044347609
Prijs: € 19,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (23-07-2015)
Genre: Geschiedenis / Overige
Boekenliefde.nl:
De kleine gevangene op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

"Java, 1942. De achtjarige Lise leidt een idyllisch leventje en de oorlog lijkt ver weg. Totdat het eiland plotseling wordt bezet door de Japanners. Binnen enkele maanden worden alle Europeanen voornamelijk Nederlandse en Vlaamse moeders en kinderen die gescheiden worden van de vaders gevangen gezet. Twee jaar lang zal Lise samen met haar moeder, haar jongere zusje Karin en haar babybroertje Lasse onder de meest erbarmelijke omstandigheden in een Jappenkamp verblijven, waar martelingen en doodslag aan de orde van de dag zijn.
De jonge Lise bedenkt allerlei manieren om haar zieke en verzwakte moeder te beschermen en om Karin en Lasse voor uithongering en gruwelijke wreedheden te behoeden. Haar uithoudingsvermogen en haar wil om te overleven blijken sterker dan het sterkste prikkeldraad."

Details

Titel: De kleine gevangene
auteur: Lise Kristensen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 304
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 23-07-2015
NUR: Geschiedenis / Overige
Gewicht: 426 gr
ISBN/ISBN13: 9789044347609
Intern nummer: 29956501

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 02-08-2015   geschreven door  Linda Hilgers
Wat een indrukwekkend en adembenemend boek. Ongelofelijk hoe snel Lise, de achtjarige dochter en het oudste kind van het gezin, zich krachtig en met een enorm verantwoordelijkheids gevoel staande houdt in de diverse Jappen kampen waar het gezin in beland. Het meisje ziet gruwelheden maar doordat ze nog zo jong is, snapt ze niet gelijk de gevolgen ervan. Ook het nawoord doet je beseffen wat voor impact deze kampen hebben op de fysieke en psychologische gesteldheid van de overlevenden, zelfs nog jaren erna. Dit boek zou bijvoorbeeld op de middelbare school gelezen moeten worden zodat ook de huidige jonge generatie realiseert wat er in de Tweede Wereldoorlog op Java is gebeurd.

Extra informatie

De kleine gevangene

Recensie

Java, 1942. De achtjarige Lise leidt een idyllisch leventje en de oorlog lijkt ver weg. Totdat het eiland plotseling wordt bezet door de Japanners. Binnen enkele maanden worden alle Europeanen - voornamelijk Nederlandse en Vlaamse moeders en kinderen die gescheiden worden van de vaders - gevangen gezet. Twee jaar lang zal Lise samen met haar moeder, haar jongere zusje Karin en haar babybroertje Lasse onder de meest erbarmelijke omstandigheden in een Jappenkamp verblijven, waar martelingen en doodslag aan de orde van de dag zijn.
De jonge Lise bedenkt allerlei manieren om haar zieke en verzwakte moeder te beschermen en om Karin en Lasse voor uithongering en gruwelijke wreedheden te behoeden. Haar uithoudingsvermogen en haar wil om te overleven blijken sterker dan het sterkste prikkeldraad.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.