Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Daar werd wat groots verricht

Daar werd wat groots verricht - Diederik van Vleuten - ISBN: 9789089672582
Prijs: € 34,90
Levertijd: morgen voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (09-03-2018)
Genre: Geschiedenis / Overige
Boekenliefde.nl:
Daar werd wat groots verricht op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Daar werd wat groots verricht
auteur: Diederik van Vleuten
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren, Uitgeverij
Publicatiedatum: 09-03-2018
NUR: Geschiedenis / Overige
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 1670 gr
ISBN/ISBN13: 9789089672582
Intern nummer: 39486283

Recensie

Precies tien jaar geleden kreeg Diederik van Vleuten van zijn vader het Indische familiearchief overhandigd. Zeven dozen vol brieven, documenten, dagboeken en fotoalbums waarin het verhaal wordt verteld van drie generaties Van Vleuten in de Oost.
In dat archief bevonden zich ook de bijna 700 pagina's tellende memoires van Diederiks oudoom Jan. Met scherp oog voor detail doet Jan daarin verslag van de grote veranderingen die zich tijdens zijn leven in de wereld voltrokken en die als een waterval over hem en zijn generatie heen kwamen. Het is het persoonlijke verhaal van een kindertijd op Java, een jeugd in Nederland, een opleiding in Zuid-Afrika en in 1930 de terugkeer naar Indië. Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog maakt Jan aan den lijve het historische drama mee van de Japanse bezetting van de archipel en de daaropvolgende Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Hij is ooggetuige van de politionele acties en het onafwendbare afscheid van Nederlands-Indië.

In 'Daar werd wat groots verricht', dat als ondertitel 'De overdracht van een Indisch familiearchief' zou kunnen dragen, vertelt Diederik van Vleuten over het leven van zijn oudoom, die zijn memoires niet schreef omdat hij zichzelf zo belangrijk vond maar besefte dat hij in een buitengewoon belangrijke tijd had geleefd. Gebruikmakend van het ongekend rijke fotomateriaal uit het eigen archief plaatst hij de lotgevallen van zijn familie tegen de achtergrond van de grote geschiedenis van Nederland en de ondergang van diens koloniale imperium in Zuidoost-Azië.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen