Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Indonesian Splendour / Indische Pracht

Four Centuries Of Fascination For The Flora Of Indonesia / Vier Eeuwen Fascinatie Voor De Flora Van Indonesie

Indonesian Splendour / Indische Pracht - Brommer, Bea; A-tjak, Dennis - ISBN: 9789460224935
Prijs: € 27,93
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Gebonden
Genre: Fauna
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Beschrijving

De Nederlandse fotograaf van Indonesische afkomst, Dennis A-Tjak, presenteert in dit boek zijn oogstrelende en tegelijk eigenzinnige portretten van bloemen en planten uit de Indonesische Archipel. De portretten zijn geplaatst in de context van de eeuwenlange interesse en fascinatie voor de flora van Indonesië.

De Indonesische flora telt meer dan 45.000 verschillende plantensoorten, wat gelijk staat aan tien procent van alle bekende soorten op aarde. Al vanaf de allereerste contacten, eind zestiende eeuw, ontstond er in Nederland een fascinatie voor deze rijke plantenwereld. Die uit zich in de oprichting van botanische tuinen (Hortus Botanicus) in zowel Indië als Nederland en in schitterend geïllustreerde wetenschappelijke beschrijvingen van de Indonesische flora. Maar ook de schilderijen van rijke zeventiende-eeuwers die zich laten afbeelden met hun privéverzameling exotische bloemen en planten, zijn voorbeelden van erfgoed dat ons vandaag de dag nog inzicht geeft in die fascinatie.

Tentoonstelling
Het boek hoort bij de gelijknamige tentoonstelling in het Westfries Museum. Kern van de expositie vormen de prachtige portretten van fotograaf Dennis A-Tjak. Met zo veel mogelijk authentieke objecten (boeken, prenten, schilderijen) zijn de portretten in de expositie ingebed in een historische context en maakt de bezoeker kennis met de al eeuwenoude fascinatie voor de Indonesische flora.
De expositie zal van 20 oktober 2018 t/m 20 januari 2019 te zien zijn in het Westfries Museum in Hoorn.

Details

Titel: Indonesian Splendour / Indische Pracht
auteur: Brommer, Bea; A-tjak, Dennis
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Engels
Aantal pagina's: 128
Uitgever: KIT Publishers
Plaats van publicatie: 01
NUR: Fauna
Afmetingen: 239 x 298 x 12
Gewicht: 910 gr
ISBN/ISBN13: 9789460224935
Intern nummer: 42873111

Recensie

De Nederlandse fotograaf van Indonesische afkomst, Dennis A-Tjak, presenteert in dit boek zijn oogstrelende en tegelijk eigenzinnige portretten van bloemen en planten uit de Indonesische Archipel. De portretten zijn geplaatst in de context van de eeuwenlange interesse en fascinatie voor de flora van Indonesië. De Indonesische flora telt meer dan 45.000 verschillende plantensoorten, wat gelijk staat aan tien procent van alle bekende soorten op aarde. Al vanaf de allereerste contacten, eind zestiende eeuw, ontstond er in Nederland een fascinatie voor deze rijke plantenwereld. Die uit zich in de oprichting van botanische tuinen (Hortus Botanicus) in zowel Indië als Nederland en in schitterend geïllustreerde wetenschappelijke beschrijvingen van de Indonesische flora. Maar ook de schilderijen van rijke zeventiende-eeuwers die zich laten afbeelden met hun privéverzameling exotische bloemen en planten, zijn voorbeelden van erfgoed dat ons vandaag de dag nog inzicht geeft in die fascinatie. Tentoonstelling Het boek hoort bij de gelijknamige tentoonstelling in het Westfries Museum. Kern van de expositie vormen de prachtige portretten van fotograaf Dennis A-Tjak. Met zo veel mogelijk authentieke objecten (boeken, prenten, schilderijen) zijn de portretten in de expositie ingebed in een historische context en maakt de bezoeker kennis met de al eeuwenoude fascinatie voor de Indonesische flora. De expositie zal van 20 oktober 2018 t/m 20 januari 2019 te zien zijn in het Westfries Museum in Hoorn.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen