Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Solitude

een Indische familiegeschiedenis

Solitude - Jeroen Thijssen - ISBN: 9789046817179
Prijs: € 22,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (15-08-2014)
Genre: Romans
Boekenliefde.nl:
Solitude op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Wanneer Frank en Robert het huis van hun opa leeghalen, ontdekken ze hun duistere familiegeschiedenis. Hun voorvaderen hebben meegevochten op Lombok in 1896; ze ondergingen de gruwelen van de oorlog en vestigden zich met de verworven buit als echte kolonialen in Nederlands-Indië. Hun vrouwen zijn als zijzelf: sterk, dramatisch en gezegend met een talent voor foute beslissingen.
Dagboeken en andere documenten uit de vorige eeuw brengen Frank ertoe de geschiedenis van zijn opa en diens broer te reconstrueren. Geweld, seks en dood blijken een rode draad en de Indische wortels zitten dieper dan Robert en Frank, in Nederland opgegroeid, ooit voor mogelijk hadden gehouden. Ontworteling lijkt een familietrekje waar ook zij niet aan ontkomen.

Details

Titel: Solitude
auteur: Jeroen Thijssen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 448
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Publicatiedatum: 15-08-2014
NUR: Romans
Afmetingen: 231 x 151 x 40
Gewicht: 699 gr
ISBN/ISBN13: 9789046817179
Intern nummer: 26528667

Extra informatie

Solitude

Recensie

Wanneer Frank en Robert het huis van hun opa leeghalen, ontdekken ze hun duistere familiegeschiedenis. Hun voorvaderen hebben meegevochten op Lombok in 1896; ze ondergingen de gruwelen van de oorlog en vestigden zich met de verworven buit als echte kolonialen in Nederlands-Indië, de een als planter, de ander als journalist.
Dagboeken en andere documenten uit de vorige eeuw brengen Frank ertoe de geschiedenis van zijn opa en diens vader te reconstrueren. Erfelijke belasting en onverwachte familiebanden vormen een rode draad, en de Indische wortels zitten dieper dan Robert en Frank, in Nederland opgegroeid, ooit voor mogelijk hadden gehouden. Ontworteling lijkt een familietrekje waar ook zij niet aan ontkomen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.