Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Lichter dan ik

Lichter dan ik - Dido Michielsen - ISBN: 9789048845033
Prijs: € 21,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (17-03-2020)
Genre: Romans
Boekenliefde.nl:
Lichter dan ik op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Djokja, Java, 1850. De kleine Isah wordt geboren als dochter van de kleermaakster van de sultan. Haar levensloop en positie in de sterk hiërarchische cultuur van het oude Java lijken daarmee bepaald. Maar Isah blijkt te beschikken over een buitengewoon sterk en eigenzinnig karakter.

Haar lot neemt ze liever in eigen hand en ze ontsnapt aan het voor haar geplande huwelijk door een affaire te beginnen met een 'Belanda'. Een op Java gestationeerde Hollander, die haar opneemt in zijn huishouden.

Van een echte relatie zal er echter, ook al is ze inmiddels minnares, huishoudster én moeder van de kinderen van haar Belanda, nooit sprake kunnen zijn. Isah moet grote offers brengen om haar twee dochters die ze zo vurig een beter leven gunt, te zien opgroeien.

Lichter dan ik is de meeslepende geschiedenis van een vrouw die zichzelf moet wegcijferen uit liefde voor haar kinderen en vormt daarmee een indrukwekkend tijdsbeeld van het leven in Nederlands-Indië aan het eind van de 19e eeuw.

Details

Titel: Lichter dan ik
auteur: Dido Michielsen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 17-03-2020
NUR: Romans
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 347 gr
ISBN/ISBN13: 9789048845033
Intern nummer: 44771694

Biografie (woord)

Dido Michielsen liet zich voor haar romandebuut Lichter dan ik inspireren door het leven van haar betovergrootmoeder. Eerder schreef zij Dochters van ver, Lisa & Lin: Vijf weken terug in China en De redding van de familie Van Cleeff.

Extra informatie

Het aangrijpende levensverhaal van een Javaanse vrouw die haar leven vorm probeert te geven in de snel veranderende kolonie Nederlands-Indië.

Recensie

Michielsen schreef een liefdevol, sober en beeldend verteld verhaal over het leven van een Javaanse vrouw in Nederlands-Indië.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen