Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Een tropische herinnering

twee novellen

Een tropische herinnering - Eric Schneider - ISBN: 9789059364349
Prijs: € 19,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (14-08-2013)
Genre: Romans
Boekenliefde.nl:
Een tropische herinnering op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Het debuut van een van de laatste ooggetuigen van Nederlands-Indië: Eric Schneiders Een tropische herinnering doet denken aan het beste werk van Hella S. Haasse.

Elke vijf jaar komen de diplomaat Ferdy Aronius, zijn moeder en haar ex-minnaar bij elkaar om de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki te ‘vieren’. De verwoestende bommen maakten een einde aan de jappenkampen in Nederlands-Indië, en betekenden tegelijkertijd het einde van een koloniaal tijdperk. In Hotel Hoogduin wordt het drietal tijdens het diner bediend door Boelie Kamidjojo. De oude Mees Stork worstelt met de herinneringen die ‘de beige man’ in hem oproept en blijft hem bevelen toeschreeuwen, die de zwijgzame Boelie schijnbaar onaangedaan opvolgt.

Naarmate de avond vordert, neemt de eerlijkheid van het gezelschap toe. Voor het eerst komt de schokkende waarheid over het gewelddadige verleden van Nederlands-Indië op tafel en praat Ferdy over zijn jong overleden broer. In Een tropische herinnering worden gebeurtenissen opgehaald die het heden nog steeds blijken te bepalen

Details

Titel: Een tropische herinnering
auteur: Eric Schneider
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 90
Uitgever: Cossee, Uitgeverij
Publicatiedatum: 14-08-2013
NUR: Romans
Afmetingen: 208 x 135 x 20
Gewicht: 292 gr
ISBN/ISBN13: 9789059364349
Intern nummer: 24312892

Extra informatie

Een tropische herinnering

Recensie

Elke vijf jaar komen de diplomaat Ferdy Aronius, zijn moeder en haar ex-minnaar bij elkaar om de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki te 'vieren'. De verwoestende bommen maakten een einde aan de jappenkampen in Nederlands-Indië, en betekenden tegelijkertijd het einde van een koloniaal tijdperk.
In Hotel Hoogduin wordt het drietal tijdens het diner bediend door Boelie Kamidjojo. De oude Mees Stork worstelt met de herinneringen die 'de beige man' in hem oproept en blijft hem bevelen toeschreeuwen, die de zwijgzame Boelie schijnbaar onaangedaan opvolgt.
Naarmate de avond vordert, neemt de eerlijkheid van het gezelschap toe. Voor het eerst komt de schokkende waarheid over het gewelddadige verleden van Nederlands-Indië op tafel en praat Ferdy over zijn jong overleden broer. In 'Een tropische herinnering' worden gebeurtenissen opgehaald die het heden nog steeds blijken te bepalen.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen