Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Toean Stammeshaus

Militair, verzamelaar en besuurder in Atjeh

Toean Stammeshaus - John Klein Nagelvoort - ISBN: 9789460224744
Prijs: € 24,50
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (01-05-2019)
Genre: Biografieën
Boekenliefde.nl:
Toean Stammeshaus op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Deze historische biografie beschrijft het wonderbaarlijke leven van F.W. Stammeshaus, een Indische Nederlander met Chinees en Duits bloed, geboren te Sigli in Atjeh in voormalig Nederlands-Indië. Zijn nauwkeurige beschrijvingen van de duizenden verzamelde objecten, foto's en anekdotes geven een gedetailleerd beeld van het koloniaal bestuur en het leven in Atjeh tijdens de nadagen van de bloedige Atjehoorlog.
Verzamelaar, militair, klerk, bestuurder, oprichter en conservator Atjehmuseum en conservator van het Koloniaal Instituut te Amsterdam zijn enkel de belangrijkste functies die Stammeshaus in zijn loopbaan heeft bekleed. Nadat hij zich in 1931 voorgoed in Amsterdam vestigde, begon hij objecten in te schrijven in de registers van het Koloniaal Instituut. Na zijn pensionering startte hij met het schrijven van zijn memoires. Het werden uiteindelijk 33 delen die grotendeels bewaard zijn gebleven.

Auteur
John Klein Nagelvoort is sinds 2011 verbonden aan Museum Bronbeek als onderzoeker en registrator. Zijn specialisme is de Atjeh-oorlog. Als schrijver publiceert hij onder andere voor Museum Bronbeek, Moesson en Geschiedenis Magazine.

Details

Titel: Toean Stammeshaus
auteur: John Klein Nagelvoort
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Ef & Ef Media
Publicatiedatum: 01-05-2019
NUR: Biografieën
Gewicht: 674 gr
ISBN/ISBN13: 9789460224744
Intern nummer: 40948477

Recensie

Deze historische biografie beschrijft het wonderbaarlijke leven van F.W. Stammeshaus, een Indische Nederlander met Chinees en Duits bloed, geboren te Sigli in Atjeh in voormalig Nederlands-Indië. Zijn nauwkeurige beschrijvingen van de duizenden verzamelde objecten, foto's en anekdotes geven een gedetailleerd beeld van het koloniaal bestuur en het leven in Atjeh tijdens de nadagen van de bloedige Atjehoorlog. Verzamelaar, militair, klerk, bestuurder, oprichter en conservator Atjehmuseum en conservator van het Koloniaal Instituut te Amsterdam zijn enkel de belangrijkste functies die Stammeshaus in zijn loopbaan heeft bekleed. Nadat hij zich in 1931 voorgoed in Amsterdam vestigde, begon hij objecten in te schrijven in de registers van het Koloniaal Instituut. Na zijn pensionering startte hij met het schrijven van zijn memoires. Het werden uiteindelijk 33 delen die grotendeels bewaard zijn gebleven. Auteur John Klein Nagelvoort is sinds 2011 verbonden aan Museum Bronbeek als onderzoeker en registrator. Zijn specialisme is de Atjeh-oorlog. Als schrijver publiceert hij onder andere voor Museum Bronbeek, Moesson en Geschiedenis Magazine.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen