Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Katjang in Israel

een artsenleven

Katjang in Israel - S. Schijveschuurder - ISBN: 9789057860782
Prijs: € 16,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (15-04-2008)
Genre: Autobiografie
Boekenliefde.nl:
Katjang in Israel op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Katjang in Israël is het levensverhaal van een in het oude Ne­derlands-Indië opgegroeide, avontuurlijke en slimme zoon van een Nederlandse arts. Hij overleeft als jongen het Japanse mannenkamp Si Rengo Rengo, studeert na de oorlog medicijnen in Amsterdam, en komt pas in Nederland tot het besef wat het betekent Jood te zijn - na de Shoah. Als arts in het jonge Is­raël wordt hij tegen wil en dank bij de parachutisten van Arik Sharon ingelijfd, opereert zwaargewonden onder vijandelijk vuur en reorganiseert later de militair-medische dienst. Hij is een gedreven klinisch arts en wetenschappelijk onderzoeker.

Als jonge arts op een buitenpost in de Negev-woestijn ziet hij uit het raam van zijn kliniekje een Bedoeïnen-karavaan voorbij trekken: “De kamelen hielden halt en er maakte zich een grote, indrukwekkende vrouw van de karavaan los. Met een baby in de armen liep ze naar de kliniek. Ze trad binnen en sprak geen woord. Het kind was zichtbaar zwak en doodziek. Ze keek me doordringend aan, legde het kind op mijn tafel en verliet, achteruit lopend, de kliniek. Ik heb haar nooit teruggezien.” Het kind genas.
Tegenover het ziekenhuis waar hij werkt ligt de Japanse ambas­sade. Hij wordt er op een dag heen geroepen omdat de ambassa­deur onwel was geworden: “Hij vroeg me waar ik was geboren. Toen ik hem dat vertelde verstarde hij. Hij vroeg wel waar ik in Indonesië had verble­ven. Dat heb ik hem verteld, ook dat zijn landgenoten me als kind bijna vier jaar in een concentratiekamp hadden gestopt. Hij reikte me niet alleen zijn hand maar boog ook diep voor­over. Ik nam wel die hand, maar bleef kaarsrecht staan en liet hem alleen.”

De mengeling van persoonlijk avontuur, betrokkenheid bij de wording van de Staat Israël en tijdgeschiedenis maakt Katjang in Israël tot zo’n boeiend verhaal.

Details

Titel: Katjang in Israel
auteur: S. Schijveschuurder
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 196
Uitgever: Servo Uitgeverij DTP
Publicatiedatum: 15-04-2008
NUR: Autobiografie
Afmetingen: 211 x 148 x 19
Gewicht: 294 gr
ISBN/ISBN13: 9789057860782
Intern nummer: 10781562

Extra informatie

Katjang in Israel

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.