Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Momorabele weltevredens

Momorabele weltevredens - Willem Pop - ISBN: 9789086161140
Prijs: € 24,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Gebonden (25-09-2013)
Genre: Maritiem
Boekenliefde.nl:
Momorabele weltevredens op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Als je een paar zeevarenden in de familie hebt is dat in Nederland niet zo bijzonder. Indien je familie echter 33 zeevarenden telt en deze ook nog eens door hun opmerkelijke prestaties via honderden krantenartikelen de publiciteit halen dan is dat toch wel bijzonder. Het gaat hier om de familie Weltevre(e)de(n) die in het verre verleden ook nog een kaper kende die het na een schipbreuk op de kust van Korea tot adviseur van de koning van Korea bracht.
Dan waren er nog de twee broers Arie en Benjamin Christiaan Weltevrede(n) die in de tweede helft van de negentiende eeuw met veel succes deelnamen aan riskante reddingsoperaties bij gestrande schepen. Zij werden hiervoor meermalen onderscheiden.
Heel opmerkelijk waren ook de belevenissen van de twee neven die na 1920 kapitein werden op verschillende zeeslepers van L. Smit & Co. De oudste Benjamin Christiaan Weltevrede, bijgenaamd Blinde Ben overleefde ternauwernood de ramp met de "Schelde" in 1925 en de stranding met de "Witte Zee" in 1940. Hij versleepte onderandere het Singaporedok en het Wellingtondok die tot de meest riskante ondernemingen in de geschiedenis van de sleepvaart werden gerekend. Zijn jongere neef Benjamin Christiaan Weltevreden, bijgenaamd Ome Ben werd een van de bekendste en meest onderscheiden sleepbootkapiteins van Nederland. Dit vooral dankzij zijn prestaties tijdens de Tweede Wereldoorlog als kapitein op de sleepboot "Hudson".
Aan voornoemde iconen van de zeesleepvaart en aan nog eens dertien andere leden van de familie wordt zo'n 250 foto's en krantenartikelen aandacht geschonken aan hun avonturen en prestaties. Zonder overdrijving kan gesproken worden van "Memorabele Weltevredens".

Details

Titel: Momorabele weltevredens
auteur: Willem Pop
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 256
Uitgever: LANASTA
Publicatiedatum: 25-09-2013
NUR: Maritiem
Afmetingen: 237 x 173 x 21
Gewicht: 801 gr
ISBN/ISBN13: 9789086161140
Intern nummer: 24978149

Extra informatie

Memorabele Weltevredens

Recensie

Als je een paar zeevarenden in de familie hebt is dat in Nederland niet zo bijzonder. Indien je familie echter 33 zeevarenden telt en deze ook nog eens door hun opmerkelijke prestaties via honderden krantenartikelen de publiciteit halen dan is dat toch wel bijzonder. Het gaat hier om de familie Weltevre(e)de(n) die in het verre verleden ook nog een kaper kende die het na een schipbreuk op de kust van Korea tot adviseur van de koning van Korea bracht. Dan waren er nog de twee broers Arie en Benjamin Christiaan Weltevrede(n) die in de tweede helft van de negentiende eeuw met veel succes deelnamen aan riskante reddingsoperaties bij gestrande schepen. Zij werden hiervoor meermalen onderscheiden. Heel opmerkelijk waren ook de belevenissen van de twee neven die na 1920 kapitein werden op verschillende zeeslepers van L. Smit & Co. De oudste Benjamin Christiaan Weltevrede, bijgenaamd Blinde Ben overleefde ternauwernood de ramp met de "Schelde" in 1925 en de stranding met de "Witte Zee" in 1940. Hij versleepte onderandere het Singaporedok en het Wellingtondok die tot de meest riskante ondernemingen in de geschiedenis van de sleepvaart werden gerekend. Zijn jongere neef Benjamin Christiaan Weltevreden, bijgenaamd Ome Ben werd een van de bekendste en meest onderscheiden sleepbootkapiteins van Nederland. Dit vooral dankzij zijn prestaties tijdens de Tweede Wereldoorlog als kapitein op de sleepboot "Hudson". Aan voornoemde iconen van de zeesleepvaart en aan nog eens dertien andere leden van de familie wordt zo'n 250 foto's en krantenartikelen aandacht geschonken aan hun avonturen en prestaties. Zonder overdrijving kan gesproken worden van "Memorabele Weltevredens".

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.