Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Handboek Kadreren in Fotografie en Film

mythes en misverstanden over compositie

Handboek Kadreren in Fotografie en Film - Frits Baarda; Theo Coolsma - ISBN: 9789078811138
Prijs: € 24,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Gebonden (28-12-2009)
Genre: Foto, film, video en geluid (als hobby)
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

HANDBOEK KADREREN IN FOTOGRAFIE EN FILM
Mythes en misverstanden over compositie


Eigenzinnige dwarsliggers lijken het, maar misschien juist daardoor zijn geïnspireerde fotografen en filmers succesvol. Zij benutten bijvoorbeeld elke positie in het beeldkader om hun ideeën en intenties zichtbaar te maken. Volgens gangbare opvattingen zouden zij dat alleen moeten doen met de vier sterke punten van de gulden snede. Veel motieven vinden zij in het leven van alledag, waar meestal wel iets mankeert of waar het leven zelfs geheel op z¿n kop kan staan. Volgens bestaande opvattingen over compositie zouden de beelden daarvan harmonieus en in balans moeten zijn. Die opvattingen lijken van alles voor te schrijven dat het hen onmogelijk zou maken zich effectief uit te drukken.
Zeer ongebruikelijk is dan ook de stelling waar dit handboek zich op baseert: over compositie valt alleen iets zinnigs te zeggen als die is gerelateerd aan wat makers willen uitdrukken. Vorm moet immers inhoud zichtbaar maken, zodat het bij kijkers associaties kan oproepen.

Dit handboek over kadreren geeft in de eerste plaats een inspirerend beeld van de wijze waarop makers zich uitdrukken, hoe zij hun ideeën en intenties zichtbaar maken, vooral door kadreren. Zeggingskracht is daarbij belangrijker dan het esthetisch ideaal dat uit gebruikelijke opvattingen spreekt. Het gaat om een tot nu toe ontbrekend verhaal over uitdrukken door kadreren.

Details

Titel: Handboek Kadreren in Fotografie en Film
auteur: Frits Baarda; Theo Coolsma
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 108
Uitgever: Focus Publishing B.V.
Publicatiedatum: 28-12-2009
NUR: Foto, film, video en geluid (als hobby)
Gewicht: 676 gr
ISBN/ISBN13: 9789078811138
Intern nummer: 13607373

Extra informatie

Handboek Kadreren in Fotografie en Film

Recensie

Een niet alledaagse uiteenzetting over hoe fotografen en filmers voor hun beeldmateriaal een verhalende compositie kunnen creëren (kadreren). Onvermijdelijk komt hierbij de 'gulden snede' aan bod, maar die wordt slechts licht aangetipt. De meest relevante informatie in dit handboek wordt met een behoorlijke diepgang gebracht. Naast de vele teksten wordt de materie verduidelijkt met een beperkt aantal foto's en screenshots uit speelfilms. Een belangrijk uitgangspunt voor dit boek is dat met behulp van vorm de inhoud achter het beeld zichtbaar gemaakt kan worden. Door de gewenste elementen op een beproefde wijze esthetisch in beeld te brengen en vervolgens de juiste beelduitsnede te bepalen, is de aspirant fotograaf/filmer in staat een inspirerend verhaal te vertellen. Het is duidelijk meer dan het beheersen van het 'kunstje' met de gulden snede.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.