Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Je baby op het potje

vroeg en vrolijk zindelijk

Je baby op het potje - L. Boucke - ISBN: 9789072219091
Prijs: € 21,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (18-08-2006)
Genre: Verzorging baby’s en peuters
Boekenliefde.nl:
Je baby op het potje op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Dit boek is een eye-opener. Iedereen die een baby heeft, een baby krijgt of met baby's werkt, zou op zijn minst kennis moeten nemen van deze baby-potjestraining, ofwel baby-zindelijkheidscommunicatie.

Baby's blijken uitstekend aan te voelen wanneer ze aandrang hebben om te poepen en te plassen. Laurie Boucke legt uit hoe je hierover met een baby kunt communiceren. Zo jong als ze zijn, geven baby's aan dat ze nodig moeten, maar wij herkennen de signalen niet. We leren ze hun gevoel voor zindelijkheid af, door ze te leren om hun luier te gebruiken als wc.
Miljoenen baby's in Azië, Afrika en Zuid-Amerika zijn ruim voor hn tweede, en soms zelfs voor hun eerste verjaardag overdag en 's nachts droog. Zonder dat er luiers aan te pas gekomen zijn. Dat gaat spelenderwijs, zonder dwang, straf of stress.

Laurie Boucke past deze 'potjestraining' aan onze westerse manier van leven aan. Ouders kunnen de methode prima combineren met parttime gebruik van luiers, en zelfs met kinderopvang en oppas - mits die bereid zijn mee te werken. Baby-zindelijkheidscommunicatie stoelt op een hechte samenwerking tussen ouders en baby, en helpt zo de onderlinge band te versterken.

'Boucke weerlegt de westerse inzichten dat te vroeg beginnen dwangmatig en mogelijk gevaarlijk is voor de persoonlijke ontwikkeling. Ze geeft voorbeelden die aantonen dat zindelijkheidstraining een geweldige ervaring kan zijn die een kind helpt zich te ontwikkelen.

Details

Titel: Je baby op het potje
auteur: L. Boucke
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 142
Uitgever: Thoeris, Uitgeverij
Publicatiedatum: 18-08-2006
NUR: Verzorging baby’s en peuters
Afmetingen: 239 x 172 x 10
Gewicht: 418 gr
ISBN/ISBN13: 9789072219091
Intern nummer: 6912593

Extra informatie

Je baby op het potje

Recensie

Wat had ik dit boek graag gewild toen mijn kinderen nog baby's waren! Niet alleen zou het een enorme berg afval hebben gescheeld en zou ik waarschijnlijk duizenden euro's hebben bespaard, maar de winst zit bovendien in de natuurlijke manier van communiceren met je baby. Je kind vertelt je namelijk door de gezichtsuitdrukkingen en/of door geluiden wat het van plan is: 'ik moet plassen' of 'ik moet poepen'. Daar hebben we in het westen geen oog meer voor. We doen het kind een luier om en leren hem dat hij zijn behoeften daar maar in moet doen. Jammer, want op deze manier mis je een bijzonder contact met je kind. Je baby op het potje is een praktisch en bovenal warm boek, dat in iedere Blije Doos moet zitten of dat je van het consultatiebureau cadeau zou moeten krijgen. Absoluut onmisbaar!

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.