Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Voedingsleer

voor verpleegkundigen en verzorgenden

Voedingsleer - E. Klaase-Derks - ISBN: 9789035235816
Prijs: € 30,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (04-09-2013)
Genre: Verpleegkunde en ziekenverzorging
Boekenliefde.nl:
Voedingsleer op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Eten doen we allemaal en iedereen heeft er wel een mening over, maar die is niet altijd even gefundeerd. In dit mbo-leerboek wordt uitgegaan van de feiten.
Als verpleegkundige of verzorgende ben je een belangrijke vraagbaak voor de zorgvrager. Maar ook degene die snel problemen kan signaleren. Hoe meer je van dit onderwerp afweet, des te beter je de zorgvrager op dat gebied kunt helpen.

Dit unieke mbo-leerboek vergroot je kennis en inzicht over voeding in relatie tot ziekte en gezondheid en bestaat uit drie delen.
- Deel 1 vormt de basis en gaat over gezonde voeding, voedingsstoffen en voedingsbehoefte.
- Deel 2 gaat in op de dieetleer en het voedingsadvies. Hierin worden de belangrijkste ziektes en aandoeningen en de daarbij behorende diëten en voedingsadviezen behandeld.
- Deel 3 is gericht op de voeding voor doelgroepen. Het begint bij de zwangere vrouw en eindigt bij de oudere. Ook is er een hoofdstuk gewijd aan voeding en religie, en aan de maaltijdvoorziening in zorginstellingen.

De lesstof is voorzien van veel theoretische en praktijkgerichte opdrachten. Zo mogelijk gekoppeld aan een casus, zodat er een link met de praktijk wordt gelegd. Op onze site www,studiecloud.nl is de tekst digitaal te lezen met links naar interessante websites, oefenvragen en samenvattingen.

Het boek richt zich op de opleidingen Verpleegkundige (mbo niveau 4) en Verzorgende (mbo niveau 3), maar kan ook op andere opleidingen gebruikt worden, zoals de opleiding tot Woonzorgbegeleider, Voedingsassistent of Kraamverzorgende.

Ellen Klaasse-Derks is docent Voedingsleer, Huishoudkunde en Gezondheidskunde en tevens freelance journalist.

Details

Titel: Voedingsleer
auteur: E. Klaase-Derks
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Springer Media B.V.
Publicatiedatum: 04-09-2013
NUR: Verpleegkunde en ziekenverzorging
Afmetingen: 240 x 170 x 10
Gewicht: 382 gr
ISBN/ISBN13: 9789035235816
Intern nummer: 24839847

Extra informatie

Voedingsleer

Recensie

Eten doen we allemaal en iedereen heeft er wel een mening over, maar die is niet altijd even gefundeerd. In dit mbo-leerboek wordt uitgegaan van de feiten. Als verpleegkundige of verzorgende ben je een belangrijke vraagbaak voor de zorgvrager. Maar ook degene die snel problemen kan signaleren. Hoe meer je van dit onderwerp afweet, des te beter je de zorgvrager op dat gebied kunt helpen. Dit unieke mbo-leerboek vergroot je kennis en inzicht over voeding in relatie tot ziekte en gezondheid en bestaat uit drie delen. - Deel 1 vormt de basis en gaat over gezonde voeding, voedingsstoffen en voedingsbehoefte. - Deel 2 gaat in op de dieetleer en het voedingsadvies. Hierin worden de belangrijkste ziektes en aandoeningen en de daarbij behorende diëten en voedingsadviezen behandeld. - Deel 3 is gericht op de voeding voor doelgroepen. Het begint bij de zwangere vrouw en eindigt bij de oudere. Ook is er een hoofdstuk gewijd aan voeding en religie, en aan de maaltijdvoorziening in zorginstellingen. De lesstof is voorzien van veel theoretische en praktijkgerichte opdrachten. Zo mogelijk gekoppeld aan een casus, zodat er een link met de praktijk wordt gelegd. Op onze site www,studiecloud.nl is de tekst digitaal te lezen met links naar interessante websites, oefenvragen en samenvattingen. Het boek richt zich op de opleidingen Verpleegkundige (mbo niveau 4) en Verzorgende (mbo niveau 3), maar kan ook op andere opleidingen gebruikt worden, zoals de opleiding tot Woonzorgbegeleider, Voedingsassistent of Kraamverzorgende. Ellen Klaasse-Derks is docent Voedingsleer, Huishoudkunde en Gezondheidskunde en tevens freelance journalist.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.