Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Neurologie voor verpleegkundigen

Neurologie voor verpleegkundigen - H.J. Gelmers - ISBN: 9789023252542
Prijs: € 58,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (03-04-2014)
Genre: Verpleegkunde en ziekenverzorging
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het vakgebied neurologie is sterk in beweging. Er is sprake van een grote toename van kennis, diagnostische technieken en therapeutische mogelijkheden, niet op de laatste plaats door de ontwikkelingen die de neurowetenschappen momenteel doormaken. Deze ontwikkelingen zijn van invloed op het opleidingstraject en dus op , een leerboek dat al sinds 1979 een prominente plaats inneemt binnen het onderwijs aan aankomende verpleegkundigen.

Alle facetten van de neurologische verpleegkunde komen in deze herziene druk aan bod. In deel I is er aandacht voor de verschillende fasen van het verpleegkundig proces, deel II geeft een beschrijving van de belangrijkste neurologische ziektebeelden en deel III biedt een synopsis van hetgeen eerder in de opleiding is behandeld op het gebied van de anatomie en fysiologie.
Vrijwel alle hoofdstukken zijn herschreven, opnieuw ingedeeld en aangepast aan de veranderende inzichten. De hoofdstukken 'neurotraumatologie' en 'vaatziekten' zijn gesplitst en informatie over diverse meetinstrumenten is uitgebreid en ondergebracht in een apart hoofdstuk. Nieuw in deze herziening is de aandacht die wordt besteed aan de onderwerpen neurorevalidatie en neuropalliatie.

Neurologie voor verpleegkundigen - hét neurologieleerboek voor verpleegkundigen in opleiding op de kwalificatieniveaus 4 en 5 - geeft een helder overzicht van het verpleegkundig proces, de ziektebeelden, de anatomie en fysiologie. De vele casussen brengen theorie en praktijk samen, terwijl de opdrachten zorgen voor verdere bewustwording en verwerking.

Details

Titel: Neurologie voor verpleegkundigen
auteur: H.J. Gelmers
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 11
Aantal pagina's: 392
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Publicatiedatum: 03-04-2014
NUR: Verpleegkunde en ziekenverzorging
Afmetingen: 240 x 167 x 18
Gewicht: 810 gr
ISBN/ISBN13: 9789023252542
Intern nummer: 26145859

Extra informatie

Neurologie voor verpleegkundigen

Recensie

Het vakgebied neurologie is sterk in beweging. Er is sprake van een grote toename van kennis, diagnostische technieken en therapeutische mogelijkheden, niet op de laatste plaats door de ontwikkelingen die de neurowetenschappen momenteel doormaken. Deze ontwikkelingen zijn van invloed op het opleidingstraject en dus op , een leerboek dat al sinds 1979 een prominente plaats inneemt binnen het onderwijs aan aankomende verpleegkundigen. Alle facetten van de neurologische verpleegkunde komen in deze herziene druk aan bod. In deel I is er aandacht voor de verschillende fasen van het verpleegkundig proces, deel II geeft een beschrijving van de belangrijkste neurologische ziektebeelden en deel III biedt een synopsis van hetgeen eerder in de opleiding is behandeld op het gebied van de anatomie en fysiologie. Vrijwel alle hoofdstukken zijn herschreven, opnieuw ingedeeld en aangepast aan de veranderende inzichten. De hoofdstukken 'neurotraumatologie' en 'vaatziekten' zijn gesplitst en informatie over diverse meetinstrumenten is uitgebreid en ondergebracht in een apart hoofdstuk. Nieuw in deze herziening is de aandacht die wordt besteed aan de onderwerpen neurorevalidatie en neuropalliatie. Neurologie voor verpleegkundigen - hét neurologieleerboek voor verpleegkundigen in opleiding op de kwalificatieniveaus 4 en 5 - geeft een helder overzicht van het verpleegkundig proces, de ziektebeelden, de anatomie en fysiologie. De vele casussen brengen theorie en praktijk samen, terwijl de opdrachten zorgen voor verdere bewustwording en verwerking.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.