Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Kunst van Vesalius

Kunst van Vesalius - Robrecht Van Hee - ISBN: 9789044131956
Prijs: € 35,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (25-10-2014)
Genre: Verpleegkunde en ziekenverzorging
Boekenliefde.nl:
Kunst van Vesalius op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Over het boek
Dit cahier staat in het teken van de 500ste verjaardag van de geboorte van Andreas Vesalius (1514-1564).
Vesalius-experten en -adepten gaan in op zijn leven en werken, op zijn vernieuwende inzichten in de anatomie van het menselijk lichaam, zijn invloed door de eeuwen heen op het medisch denken tot op heden toe.
Bijzondere nadruk ligt op de iconografie in Vesalius' Fabrica en Epitome, die als nieuw expressiemedium zowel artsen als kunstenaars heeft bekoord en heeft aangezet tot het kopiëren en navolgen van de schitterende renaissancetekeningen.
De hedendaagse hernieuwde interesse voor Vesalius' teksten en afbeeldingen komt in dit cahier dan ook duidelijk uit de verf.

Over de auteur(s)
Robrecht Van Hee studeerde geneeskunde aan de Universiteit te Gent. Hierna bekwaamde hij zich tot chirurg in Breda en Nijmegen, waar hij promoveerde tot doctor in de geneeskunde. Als hoogleraar chirurgie en medische geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen was hij vooral werkzaam in de transplantatie- en endocriene heelkunde. Daarnaast wijdde hij zich aan medisch-historisch onderzoek, in het bijzonder van de Lage Landen in de 16de eeuw. Hij presenteerde de figuur van Vesalius tijdens de verkiezing van 'De Grootste Belg' in 2004. Hij is auteur van meer dan 400 publicaties en redacteur van onder meer Geschiedenis der Geneeskunde, Geschiedenis van de Geneeskunde en Gezondheidszorg, Journal of Medical Biography en Studium.

Details

Titel: Kunst van Vesalius
auteur: Robrecht Van Hee
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 294
Uitgever: Maklu, Uitgever
Publicatiedatum: 25-10-2014
NUR: Verpleegkunde en ziekenverzorging
Gewicht: 707 gr
ISBN/ISBN13: 9789044131956
Intern nummer: 27728049

Extra informatie

Cahiers GdG - Geschiedenis van de Geneeskunde en Gezondheidszorg Kunst van Vesalius

Recensie

Over het boek Dit cahier staat in het teken van de 500ste verjaardag van de geboorte van Andreas Vesalius (1514-1564). Vesalius-experten en -adepten gaan in op zijn leven en werken, op zijn vernieuwende inzichten in de anatomie van het menselijk lichaam, zijn invloed door de eeuwen heen op het medisch denken tot op heden toe. Bijzondere nadruk ligt op de iconografie in Vesalius' Fabrica en Epitome, die als nieuw expressiemedium zowel artsen als kunstenaars heeft bekoord en heeft aangezet tot het kopiëren en navolgen van de schitterende renaissancetekeningen. De hedendaagse hernieuwde interesse voor Vesalius' teksten en afbeeldingen komt in dit cahier dan ook duidelijk uit de verf. Over de auteur(s) Robrecht Van Hee studeerde geneeskunde aan de Universiteit te Gent. Hierna bekwaamde hij zich tot chirurg in Breda en Nijmegen, waar hij promoveerde tot doctor in de geneeskunde. Als hoogleraar chirurgie en medische geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen was hij vooral werkzaam in de transplantatie- en endocriene heelkunde. Daarnaast wijdde hij zich aan medisch-historisch onderzoek, in het bijzonder van de Lage Landen in de 16de eeuw. Hij presenteerde de figuur van Vesalius tijdens de verkiezing van 'De Grootste Belg' in 2004. Hij is auteur van meer dan 400 publicaties en redacteur van onder meer Geschiedenis der Geneeskunde, Geschiedenis van de Geneeskunde en Gezondheidszorg, Journal of Medical Biography en Studium.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.