Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Eerst vasthouden, dan loslaten

het emancipatorisch methodisch kader: houvast voor hulpverleners

Eerst vasthouden, dan loslaten - Karel de Corte - ISBN: 9789044132397
Prijs: € 14,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (05-12-2014)
Genre: Verpleegkunde en ziekenverzorging
Boekenliefde.nl:
Eerst vasthouden, dan loslaten op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Over het boek
Bij de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking komen emancipatie, zelfbepaling en andere burgerschapsmodellen almaar meer aan bod. Iedereen is in de weer om deze mensen een plaats te geven met volwaardige rechten en plichten. Zeker hulpverleners proberen dit dagelijks in de praktijk te zetten. Deze paradigmaverschuiving heeft alle actoren in de social profit in het burgerschapsmodel gekatapulteerd. Cliënten voelen zich niet alleen geëmancipeerd, maar ook soms eenzaam, geïsoleerd en onveilig. Iedereen, ook de samenleving in haar geheel, is op zoek naar houvast.
In het spanningsveld tussen zelfbeschikking van de cliënt en de verantwoordelijkheid als hulpverlener heeft de auteur het EMK - Emancipatorisch Methodisch Kader ontwikkeld, dat niet alleen kansen tot zelfontplooiing voor de cliënten garandeert, maar ook veiligheid voor hem en zijn begeleiders. Het EMK beschrijft het emancipatieproces in een relationeel, instrumenteel, evaluatief en strategisch kader, rijkelijk geïllustreerd met praktijksituaties. Het boek is bestemd voor alle betrokkenen in de social profit.

Over de auteur(s)
Karel De Corte studeerde psychologische en pedagogische hulpverlening, richting orthopedagogiek aan de Universiteit Gent. Hij is verbonden aan Den Dries in Evergem, een centrum dat volwassenen met verstandelijke beperkingen woonondersteuning biedt. Daarnaast geeft hij training en vorming over gentle teaching, downsyndroom en het burgerschapsparadigma.

Details

Titel: Eerst vasthouden, dan loslaten
auteur: Karel de Corte
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 90
Uitgever: Maklu, Uitgever
Publicatiedatum: 05-12-2014
NUR: Verpleegkunde en ziekenverzorging
Afmetingen: 240 x 160 x 7
Gewicht: 180 gr
ISBN/ISBN13: 9789044132397
Intern nummer: 28103789

Extra informatie

Eerst vasthouden, dan loslaten

Recensie

Over het boek Bij de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking komen emancipatie, zelfbepaling en andere burgerschapsmodellen almaar meer aan bod. Iedereen is in de weer om deze mensen een plaats te geven met volwaardige rechten en plichten. Zeker hulpverleners proberen dit dagelijks in de praktijk te zetten. Deze paradigmaverschuiving heeft alle actoren in de social profit in het burgerschapsmodel gekatapulteerd. Cliënten voelen zich niet alleen geëmancipeerd, maar ook soms eenzaam, geïsoleerd en onveilig. Iedereen, ook de samenleving in haar geheel, is op zoek naar houvast. In het spanningsveld tussen zelfbeschikking van de cliënt en de verantwoordelijkheid als hulpverlener heeft de auteur het EMK - Emancipatorisch Methodisch Kader ontwikkeld, dat niet alleen kansen tot zelfontplooiing voor de cliënten garandeert, maar ook veiligheid voor hem en zijn begeleiders. Het EMK beschrijft het emancipatieproces in een relationeel, instrumenteel, evaluatief en strategisch kader, rijkelijk geïllustreerd met praktijksituaties. Het boek is bestemd voor alle betrokkenen in de social profit. Over de auteur(s) Karel De Corte studeerde psychologische en pedagogische hulpverlening, richting orthopedagogiek aan de Universiteit Gent. Hij is verbonden aan Den Dries in Evergem, een centrum dat volwassenen met verstandelijke beperkingen woonondersteuning biedt. Daarnaast geeft hij training en vorming over gentle teaching, downsyndroom en het burgerschapsparadigma.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.