Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Letsels van het steun- en bewegingsapparaat

Letsels van het steun- en bewegingsapparaat - P.R.G. Brink; Chr. van der Werken; C.C.P.M. Verheyen; R.K.J. Simmermacher; F.C. Oner; J.B.A. Mourik - ISBN: 9789035238398
Prijs: € 49,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (10-09-2014)
Genre: Specialistische geneeskunde: chirurgie
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Bij de diagnostiek en behandeling van patiënten met letsels aan het steun- en bewegingsapparaat kunnen diverse medische disciplines betrokken zijn. Behalve chirurgen, orthopeden en artsassistenten kunnen ook huisartsen, fysiotherapeuten, gipsverbandmeesters en verpleegkundigen met deze patiënten worden geconfronteerd. In dit boek wordt een groot aantal letsels van het steun- en bewegingsapparaat besproken, zowel van het skelet als van de weke delen.

Per letsel wordt informatie aangereikt over: ongevals-mechanisme; klinische presentatie; diagnostiek; classificatie of typeindeling; conservatieve en/of operatieve behandelingsmogelijkheden; eventuele valkuilen bij diagnostiek en therapie; complicaties en moment van controle; te verwachten genezingsduur en prognose.
In deze nieuwe druk van Letsels van het steun- en bewegingsapparaat is, met een verjongde auteurssamenstelling, de diepgang van diverse hoofdstukken vergroot. Enkele hoofdstukken zijn totaal herschreven, andere op detailniveau aangepast, en osteoporose heeft een prominente plaats in de behandeling van letsels gekregen. Belangrijk in de lay-out zijn een totale vernieuwing van de tekeningen en het toepassen van een steunkleur. Door het hand-zame formaat en de overzichtelijke indeling kan men in dit rijk geïllustreerde boek zeer snel de gewenste informatie vinden.

De auteurs zijn allen, hetzij als chirurg, hetzij als orthopeed, verbonden aan een Nederlands ziekenhuis. Zij hopen met dit boek bij te dragen aan een verdergaande protocollering van de diagnostiek en therapie van traumatische letsels van het steun- en bewegingsapparaat.

Aan deze druk is alleen de toevoeging StudieCloud gedaan. De inhoud is ongewijzigd. In StudieCloud vindt u extra oefenopgaven en daarnaast is het gehele boek online te lezen.

Kijk voor het boek online met oefenvragen op www.studiecloud.nl.

Details

Titel: Letsels van het steun- en bewegingsapparaat
auteur: P.R.G. Brink; Chr. van der Werken; C.C.P.M. Verheyen; R.K.J. Simmermacher; F.C. Oner; J.B.A. Mourik
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 3
Uitgever: Springer Media B.V.
Publicatiedatum: 10-09-2014
NUR: Specialistische geneeskunde: chirurgie
Afmetingen: 200 x 122 x 16
Gewicht: 426 gr
ISBN/ISBN13: 9789035238398
Intern nummer: 27409199

Extra informatie

Letsels van het steun- en bewegingsapparaat

Recensie

Bij de diagnostiek en behandeling van patiënten met letsels aan het steun- en bewegingsapparaat kunnen diverse medische disciplines betrokken zijn. Behalve chirurgen, orthopeden en artsassistenten kunnen ook huisartsen, fysiotherapeuten, gipsverbandmeesters en verpleegkundigen met deze patiënten worden geconfronteerd. In dit boek wordt een groot aantal letsels van het steun- en bewegingsapparaat besproken, zowel van het skelet als van de weke delen. Per letsel wordt informatie aangereikt over: ongevals-mechanisme; klinische presentatie; diagnostiek; classificatie of typeindeling; conservatieve en/of operatieve behandelingsmogelijkheden; eventuele valkuilen bij diagnostiek en therapie; complicaties en moment van controle; te verwachten genezingsduur en prognose. In deze nieuwe druk van Letsels van het steun- en bewegingsapparaat is, met een verjongde auteurssamenstelling, de diepgang van diverse hoofdstukken vergroot. Enkele hoofdstukken zijn totaal herschreven, andere op detailniveau aangepast, en osteoporose heeft een prominente plaats in de behandeling van letsels gekregen. Belangrijk in de lay-out zijn een totale vernieuwing van de tekeningen en het toepassen van een steunkleur. Door het hand-zame formaat en de overzichtelijke indeling kan men in dit rijk geïllustreerde boek zeer snel de gewenste informatie vinden. De auteurs zijn allen, hetzij als chirurg, hetzij als orthopeed, verbonden aan een Nederlands ziekenhuis. Zij hopen met dit boek bij te dragen aan een verdergaande protocollering van de diagnostiek en therapie van traumatische letsels van het steun- en bewegingsapparaat. Aan deze druk is alleen de toevoeging StudieCloud gedaan. De inhoud is ongewijzigd. In StudieCloud vindt u extra oefenopgaven en daarnaast is het gehele boek online te lezen. Kijk voor het boek online met oefenvragen op www.studiecloud.nl.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.