Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Over kinderen en seks

Over kinderen en seks - Micha de Winter; Bas Levering; Willem Koops - ISBN: 9789088505508
Prijs: € 18,40 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (05-09-2014)
Genre: Seksualiteit
Boekenliefde.nl:
Over kinderen en seks op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In de Victoriaanse tijd zijn eerst de vrouwen, en daarna de kinderen en de jongeren, ontdaan van seksualiteit. Er trad een verpreutsing of deseksualisering in die historisch gezien zijn weerga niet kende. In het verzuilde Nederland van de negentiende en eerste helft van de twintigste eeuw werd uiterst terughoudend en voorzichtig over seksuele opvoeding gesproken. In de praktijk was er van seksuele opvoeding eigenlijk geen sprake. Hoe staan we er vandaag de dag voor? Hebben we sinds de jaren zestig van de twintigste eeuw vooruitgang geboekt?
Dit boek geeft een beknopt overzicht van wat de wetenschap op dit terrein te bieden heeft en waarmee ouders en professionele opvoeders, of zij die dat willen worden, hun voordeel kunnen doen.

Koops beschrijft de historische achtergrond van de hedendaagse angst voor het verband tussen seks en kinderen; Delfos beschrijft de leeftijdsgebonden ontwikkeling van seks; Reumer bespreekt seks als mechanisme om variatie binnen soorten te garanderen; Cohen-Kettenis gaat in op het opmerkelijke verschijnsel dat kinderen en volwassenen zich soms niet kunnen identificeren met hun geboortegeslacht en daaronder ernstig lijden; Vanwesenbeeck bespreekt de sociale inbedding van seks en benadrukt dat er nog altijd sedimenten van de dubbele moraal zijn aan te treffen (vrouwen zijn "sexy", mannen "seksueel"); Mommersteeg bespreekt de controverse tussen Margaret Mead en Derek Freeman en concludeert voorzichtig dat de adolescentie nog altijd als (mede) cultureel bepaald moet worden gezien; en Zwiep tenslotte trekt pedagogische consequenties uit de gegevens over de vroeg-kinderlijke seksualiteit.

Details

Titel: Over kinderen en seks
auteur: Micha de Winter; Bas Levering; Willem Koops
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: SWP
Publicatiedatum: 05-09-2014
NUR: Seksualiteit
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 258 gr
ISBN/ISBN13: 9789088505508
Intern nummer: 27132887

Extra informatie

Over kinderen en seks

Recensie

In de Victoriaanse tijd zijn eerst de vrouwen, en daarna de kinderen en de jongeren, ontdaan van seksualiteit. Er trad een verpreutsing of deseksualisering in die historisch gezien zijn weerga niet kende. In het verzuilde Nederland van de negentiende en eerste helft van de twintigste eeuw werd uiterst terughoudend en voorzichtig over seksuele opvoeding gesproken. In de praktijk was er van seksuele opvoeding eigenlijk geen sprake. Hoe staan we er vandaag de dag voor? Hebben we sinds de jaren zestig van de twintigste eeuw vooruitgang geboekt? Dit boek geeft een beknopt overzicht van wat de wetenschap op dit terrein te bieden heeft en waarmee ouders en professionele opvoeders, of zij die dat willen worden, hun voordeel kunnen doen. Koops beschrijft de historische achtergrond van de hedendaagse angst voor het verband tussen seks en kinderen; Delfos beschrijft de leeftijdsgebonden ontwikkeling van seks; Reumer bespreekt seks als mechanisme om variatie binnen soorten te garanderen; Cohen-Kettenis gaat in op het opmerkelijke verschijnsel dat kinderen en volwassenen zich soms niet kunnen identificeren met hun geboortegeslacht en daaronder ernstig lijden; Vanwesenbeeck bespreekt de sociale inbedding van seks en benadrukt dat er nog altijd sedimenten van de dubbele moraal zijn aan te treffen (vrouwen zijn "sexy", mannen "seksueel"); Mommersteeg bespreekt de controverse tussen Margaret Mead en Derek Freeman en concludeert voorzichtig dat de adolescentie nog altijd als (mede) cultureel bepaald moet worden gezien; en Zwiep tenslotte trekt pedagogische consequenties uit de gegevens over de vroeg-kinderlijke seksualiteit.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.