Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Helen van seksueel misbruik

het trauma voorbij

Helen van seksueel misbruik - Ivonne Meeuwsen - ISBN: 9789081814669
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (26-02-2013)
Genre: Seksualiteit
Boekenliefde.nl:
Helen van seksueel misbruik op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Helen van seksueel misbruik. Ivonne Meeuwsen
Het trauma voorbij.

Je kunt helen van seksueel misbruik. Je hebt niet levenslang. Aan de hand van de persoonlijke ervaringen en haar werk als online coach vertelt de auteur hoe je dat aanpakt.

Samenvatting:

Hoe kun je helen van seksueel misbruik? Dit boek geeft handvatten en praktische
informatie voor de overlever van seksueel misbruik. Het boek benadert het
onderwerp van seksueel misbruik vanuit de menselijke maat, vanuit de innerlijke
beleving. Het pleit voor meer openheid, op een gezonde manier praten over seksueel misbruik en zelf de regie van je eigen hulpverlening in handen nemen.
Mensen zeggen vaak: "De dader heeft straf gekregen, maar jij hebt levenslang".
Volgens de auteur kan en moet dit anders. Ze geeft in dit boek de handvatten die kunnen helpen seksueel misbruik te begrijpen en te verwerken. Want helen van seksueel misbruik kán, weet de auteur. Ze heeft het zelf meegemaakt en heeft anderen geholpen met hun proces van heling.

In het eerste deel vertelt de auteur over wat seksueel misbruik precies inhoud,
bekeken vanuit hoe het voor het kind is. Ook hoe het is voor de volwassene die het
overleeft heeft, komt aan de orde. Je krijgt inzicht in de lange termijn effecten en affecten van seksueel misbruik en welke invloed dat heeft op het leven van degene die het overkomt.

In het tweede deel laat zij een aantal therapieën de revue passeren en vooral hoe die werken als je misbruikt bent. Zij geeft inzicht in wat er bij de diverse therapieën gebeurt en neemt zo de drempel weg om het soort hulp te zoeken dat bij jou past. Want de therapeut is de ingehuurde hulp, helen doe je zelf.

In het derde deel besteed zij aandacht aan de omgeving van mensen die seksueel
misbruikt zijn. Welke (maatschappelijke) factoren verhogen het risico? Wat kun je doen als je partner misbruikt is? Wat als het je kind betreft? Hoe kun je de overlever van seksueel misbruik het beste ondersteunen?

Productspecificaties:

Auteur:
Ivonne Meeuwsen
Illustrator:
Agnes van der Graaf
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Droomvallei Uitgeverij
Pagina's:
272 pagina's
Verschijning: februari 2013
Afmetingen: 13,5 x 21 x 1,9
Druk:
1e
ISBN: 978-90-818146-6-9

Categorieën: Seksualiteit, zelfverwerkelijking, gezondheid & psychologie,
studieboeken

Details

Titel: Helen van seksueel misbruik
auteur: Ivonne Meeuwsen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 23,210,11
Uitgever: De Droomvallei
Publicatiedatum: 26-02-2013
NUR: Seksualiteit
Afmetingen: 210 x 135 x 18
Gewicht: 429 gr
ISBN/ISBN13: 9789081814669
Intern nummer: 24199527

Extra informatie

Helen van seksueel misbruik

Recensie

Helen van seksueel misbruik. Ivonne Meeuwsen Het trauma voorbij. Je kunt helen van seksueel misbruik. Je hebt niet levenslang. Aan de hand van de persoonlijke ervaringen en haar werk als online coach vertelt de auteur hoe je dat aanpakt. Samenvatting: Hoe kun je helen van seksueel misbruik? Dit boek geeft handvatten en praktische informatie voor de overlever van seksueel misbruik. Het boek benadert het onderwerp van seksueel misbruik vanuit de menselijke maat, vanuit de innerlijke beleving. Het pleit voor meer openheid, op een gezonde manier praten over seksueel misbruik en zelf de regie van je eigen hulpverlening in handen nemen. Mensen zeggen vaak: "De dader heeft straf gekregen, maar jij hebt levenslang". Volgens de auteur kan en moet dit anders. Ze geeft in dit boek de handvatten die kunnen helpen seksueel misbruik te begrijpen en te verwerken. Want helen van seksueel misbruik kán, weet de auteur. Ze heeft het zelf meegemaakt en heeft anderen geholpen met hun proces van heling. In het eerste deel vertelt de auteur over wat seksueel misbruik precies inhoud, bekeken vanuit hoe het voor het kind is. Ook hoe het is voor de volwassene die het overleeft heeft, komt aan de orde. Je krijgt inzicht in de lange termijn effecten en affecten van seksueel misbruik en welke invloed dat heeft op het leven van degene die het overkomt. In het tweede deel laat zij een aantal therapieën de revue passeren en vooral hoe die werken als je misbruikt bent. Zij geeft inzicht in wat er bij de diverse therapieën gebeurt en neemt zo de drempel weg om het soort hulp te zoeken dat bij jou past. Want de therapeut is de ingehuurde hulp, helen doe je zelf. In het derde deel besteed zij aandacht aan de omgeving van mensen die seksueel misbruikt zijn. Welke (maatschappelijke) factoren verhogen het risico? Wat kun je doen als je partner misbruikt is? Wat als het je kind betreft? Hoe kun je de overlever van seksueel misbruik het beste ondersteunen? Productspecificaties: Auteur: Ivonne Meeuwsen Illustrator: Agnes van der Graaf Taal: Nederlands Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij Pagina's: 272 pagina's Verschijning: februari 2013 Afmetingen: 13,5 x 21 x 1,9 Druk: 1e ISBN: 978-90-818146-6-9 Categorieën: Seksualiteit, zelfverwerkelijking, gezondheid & psychologie, studieboeken

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.