Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Kan geestelijke gezondheid worden gemeten?

psychische stoornissen bij de Belgische bevolking

Kan geestelijke gezondheid worden gemeten? - Ronny Bruffaerts; Anke Bonnewyn; Koen Demyttenaere - ISBN: 9789033484889
Prijs: € 46,65 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (21-04-2011)
Genre: Psychiatrie
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De effecten van psychische stoornissen op maat- schappelijk niveau zijn belangwekkend. Er is niet enkel het relatief hoge voorkomen, maar psychische stoornissen hebben ook specifieke gevolgen op korte en lange termijn. Hoewel een aantal Belgische en internationale studies schattingen hebben gemaakt rond psychische stoornissen in België, is de ESEMeD/ WMH studie de eerste en (voorlopig) enige studie die specifiek tot doel heeft de epidemiologie van psychische stoornissen voor de algemene volwassen Belgische bevolking in kaart te brengen. De data gepresenteerd in dit boek bevatten een overzicht van 10 jaar studies van het ESEMeD/WMH project rond verschillende basisthema¿s uit de psychiatrische epidemiologie: het voorkomen van stoornissen, hun zorggebruik, hun impact op het leven en de comorbiditeit tussen psychische en somatische stoornissen.
Het boek richt zich zowel tot clinici (zowel vanuit de eerste als meer gespecialiseerde lijnen), beleidsmakers en andere stakeholders door het bieden van een algemeen populatieperspectief ten aanzien van geestelijke gezondheid.

Ronny Bruffaerts, Anke Bonnewyn en Koen Demyttenaere zijn verbonden aan het Departement Neurowetenschappen van het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K.U.Leuven (UPC-KUL), campus Gasthuisberg.
RONNY BRUFFAERTS is psycholoog en psychoanalytisch psychotherapeut en heeft een doctoraat Medische Wetenschappen. Hij is professor aan de K.U.Leuven en psycholoog in de UZ Leuven.
ANKE BONNEWYN is psychologe en systeemtherapeute en Dra. Medische Wetenschappen. Zij is gerontopsychologe in de UZ Leuven. KOEN DEMYTTENAERE is psychiater en hoofd van de afdeling psychiatrie van het UPC-KUL (campus Gasthuisberg). Als professor aan de K.U.Leuven is hij auteur van meer dan 200 publicaties over geestelijke gezondheid. Sinds 1999 bekleedt hij de Eli Lilly Leerstoel in de Biologische Psychiatrie aan de K.U.Leuven.

Details

Titel: Kan geestelijke gezondheid worden gemeten?
auteur: Ronny Bruffaerts; Anke Bonnewyn; Koen Demyttenaere
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 457
Uitgever: Acco
Publicatiedatum: 21-04-2011
NUR: Psychiatrie
Afmetingen: 245 x 170 x 28
Gewicht: 893 gr
ISBN/ISBN13: 9789033484889
Intern nummer: 17898614

Extra informatie

Kan geestelijke gezondheid worden gemeten?

Recensie

De effecten van psychische stoornissen op maat- schappelijk niveau zijn belangwekkend. Er is niet enkel het relatief hoge voorkomen, maar psychische stoornissen hebben ook specifieke gevolgen op korte en lange termijn. Hoewel een aantal Belgische en internationale studies schattingen hebben gemaakt rond psychische stoornissen in België, is de ESEMeD/ WMH studie de eerste en (voorlopig) enige studie die specifiek tot doel heeft de epidemiologie van psychische stoornissen voor de algemene volwassen Belgische bevolking in kaart te brengen. De data gepresenteerd in dit boek bevatten een overzicht van 10 jaar studies van het ESEMeD/WMH project rond verschillende basisthema¿s uit de psychiatrische epidemiologie: het voorkomen van stoornissen, hun zorggebruik, hun impact op het leven en de comorbiditeit tussen psychische en somatische stoornissen. Het boek richt zich zowel tot clinici (zowel vanuit de eerste als meer gespecialiseerde lijnen), beleidsmakers en andere stakeholders door het bieden van een algemeen populatieperspectief ten aanzien van geestelijke gezondheid. Ronny Bruffaerts, Anke Bonnewyn en Koen Demyttenaere zijn verbonden aan het Departement Neurowetenschappen van het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K.U.Leuven (UPC-KUL), campus Gasthuisberg. RONNY BRUFFAERTS is psycholoog en psychoanalytisch psychotherapeut en heeft een doctoraat Medische Wetenschappen. Hij is professor aan de K.U.Leuven en psycholoog in de UZ Leuven. ANKE BONNEWYN is psychologe en systeemtherapeute en Dra. Medische Wetenschappen. Zij is gerontopsychologe in de UZ Leuven. KOEN DEMYTTENAERE is psychiater en hoofd van de afdeling psychiatrie van het UPC-KUL (campus Gasthuisberg). Als professor aan de K.U.Leuven is hij auteur van meer dan 200 publicaties over geestelijke gezondheid. Sinds 1999 bekleedt hij de Eli Lilly Leerstoel in de Biologische Psychiatrie aan de K.U.Leuven.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.