Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Hallucinaties

kenmerken, verklaringen, behandeling

Hallucinaties - Jack Jenner - ISBN: 9789023249689
Prijs: € 30,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (22-12-2012)
Genre: Psychiatrie
Boekenliefde.nl:
Hallucinaties op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Hallucinaties zijn van alle tijden. Ze komen voor bij patiënten met een psychiatrische stoornis, maar worden ook beschreven bij psychisch gezonde mensen. De behandeling is complex - bij circa vijftig procent is er sprake van medicatieresistentie - en vergt een geheel eigen aanpak. Vandaar dit boek.

In de inleiding wordt ingegaan op achtergrond en betekenis van hallucinaties, met daarbij ook aandacht voor prevalenties en diagnostiek. Vervolgens worden diverse verklaringsmodellen behandeld en worden de voornaamste therapeutische mogelijkheden beschreven. Het laatste deel van het boek richt zich specifiek op de behandeling bij kinderen en adolescenten. Deze herziene druk biedt de nieuwste theoretische inzichten, onder meer ten aanzien van de relatie tussen hallucinaties en traumata en tussen hallucinaties en pre- en perinatale stoornissen. Bij de visuele hallucinaties is de sectie over medicatie uitgebreid, is er een extra sectie toegevoegd over beeldvormende technieken en wordt nader ingegaan op de relatie tussen visuele hallucinaties en de ziekte van Parkinson. Speciale aandacht is er voor de Hallucinatiegerichte Integratieve Therapie (HIT). Niet alleen zijn de bijdragen over 'motiveren' aangepast en uitgebreid en is er extra casuïstiek toegevoegd over HIT bij jeugdigen, ook is er aandacht voor het succes van HIT bij de behandeling van mensen met het Prader-Willi-syndroom. Het hoofdstuk over stemmen horen bij kinderen is herschreven en voorzien van de bevindingen en consequenties van een follow-uponderzoek na vijf jaar.

Ook met deze editie van Hallucinaties beogen Jack A. Jenner en zijn coauteurs de kennis van hallucinaties, hun oorsprong en de mogelijkheden voor behandeling te vergroten, maar ook de vigerende meningen over hallucinaties te nuanceren.

Dr. J.A. Jenner was tot voor kort universitair hoofddocent aan de Universiteit van Groningen en hoofd van de Stemmenpolikliniek van het UMCG. Ook was hij tot aan zijn pensionering werkzaam als opleider sociale psychiatrie bij de Stichting Geestelijke Gezondheidszorg Groningen. Tegenwoordig heeft hij als zelfstandige een eigen praktijk, Jenner Consult.

Details

Titel: Hallucinaties
auteur: Jack Jenner
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 2
Aantal pagina's: 308
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Publicatiedatum: 22-12-2012
NUR: Psychiatrie
Afmetingen: 241 x 171 x 20
Gewicht: 802 gr
ISBN/ISBN13: 9789023249689
Intern nummer: 23572326

Extra informatie

Hallucinaties

Recensie

Hallucinaties zijn van alle tijden. Ze komen voor bij patiënten met een psychiatrische stoornis, maar worden ook beschreven bij psychisch gezonde mensen. De behandeling is complex - bij circa vijftig procent is er sprake van medicatieresistentie - en vergt een geheel eigen aanpak. Vandaar dit boek. In de inleiding wordt ingegaan op achtergrond en betekenis van hallucinaties, met daarbij ook aandacht voor prevalenties en diagnostiek. Vervolgens worden diverse verklaringsmodellen behandeld en worden de voornaamste therapeutische mogelijkheden beschreven. Het laatste deel van het boek richt zich specifiek op de behandeling bij kinderen en adolescenten. Deze herziene druk biedt de nieuwste theoretische inzichten, onder meer ten aanzien van de relatie tussen hallucinaties en traumata en tussen hallucinaties en pre- en perinatale stoornissen. Bij de visuele hallucinaties is de sectie over medicatie uitgebreid, is er een extra sectie toegevoegd over beeldvormende technieken en wordt nader ingegaan op de relatie tussen visuele hallucinaties en de ziekte van Parkinson. Speciale aandacht is er voor de Hallucinatiegerichte Integratieve Therapie (HIT). Niet alleen zijn de bijdragen over 'motiveren' aangepast en uitgebreid en is er extra casuïstiek toegevoegd over HIT bij jeugdigen, ook is er aandacht voor het succes van HIT bij de behandeling van mensen met het Prader-Willi-syndroom. Het hoofdstuk over stemmen horen bij kinderen is herschreven en voorzien van de bevindingen en consequenties van een follow-uponderzoek na vijf jaar. Ook met deze editie van Hallucinaties beogen Jack A. Jenner en zijn coauteurs de kennis van hallucinaties, hun oorsprong en de mogelijkheden voor behandeling te vergroten, maar ook de vigerende meningen over hallucinaties te nuanceren. Dr. J.A. Jenner was tot voor kort universitair hoofddocent aan de Universiteit van Groningen en hoofd van de Stemmenpolikliniek van het UMCG. Ook was hij tot aan zijn pensionering werkzaam als opleider sociale psychiatrie bij de Stichting Geestelijke Gezondheidszorg Groningen. Tegenwoordig heeft hij als zelfstandige een eigen praktijk, Jenner Consult.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.