Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Consultatieve en liaison kinder- en jeugdpsychiatrie

Consultatieve en liaison kinder- en jeugdpsychiatrie - Jeanne van Weel; E.A.F. van Weel; Fop Verheij; F. Verheij; Monique van Lier; M.H.M. van Lier - ISBN: 9789023250364
Prijs: € 68,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (01-03-2017)
Genre: Psychiatrie
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het werken op het snijvlak van kindergeneeskunde en kinder- en jeugdpsychiatrie vergt specifieke kennis en vaardigheden. Er is een groot aantal disciplines bij deze vorm van zorg betrokken en multidisciplinaire samenwerking en uitwisseling van kennis is daarbij van eminent belang; vandaar dit boek.

Professionals werkzaam op genoemd snijvlak worden dikwijls geconfronteerd met complexe vraagstukken. De beantwoording daarvan vergt kennis van de directe gevolgen van ziekte, de reacties van de jeugdige patiënten, hun (emotionele) problemen en van rol die de omgeving daarbij speelt. Tevens van belang zijn zaken als kennis over de rol van de (behandel)cultuur en het vermogen om de wisselwerking tussen ziekte-kind-gezin-behandelteam-omgeving te overzien en te condenseren tot een biopsychosociale diagnose en een behandelingsadvies. Consultatieve en liaison kinder- en jeugdpsychiatrie - het eerste Nederlandstalige leerboek op dit gebied - is geschreven voor kinder- en jeugdpsychiaters, kinderartsen en andere kinderspecialisten, huis-, jeugd- en revalidatieartsen, gz- en klinisch psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers, maatschappelijk werkenden en geestelijk verzorgenden, voor paramedische professionals en voor allen die voor genoemde beroepen in opleiding zijn.
Nederlandse en Vlaamse kinder- en jeugdpsychiaters en hun collega's uit andere disciplines delen in deze uitgave wetenschappelijke en klinische kennis, benodigde vaardigheden en ervaringen, resulterend in een waardevolle bron van informatie én inspiratie, die richting geeft aan het denken over en handelen bij kinderen en jeugdigen met een ziekte.

De redactie heeft ruime ervaring binnen de consultatieve en liaison kinder- en jeugdpsychiatrie en met gecombineerde psychiatrische/somatische stoornissen; de drie leden zijn bovendien actief binnen het onderwijsveld. E.A.F. van Weel is werkzaam als kinder- en jeugdpsychiater/psychotherapeut bij Stichting De Jutters, Centrum voor jeugd-GGZ Haaglanden in Den Haag. M.H.M. van Lier en F. Verheij zijn werkzaam als kinder- en jeugdpsychiater/ psychotherapeut in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam.

Details

Titel: Consultatieve en liaison kinder- en jeugdpsychiatrie
auteur: Jeanne van Weel; E.A.F. van Weel; Fop Verheij; F. Verheij; Monique van Lier; M.H.M. van Lier
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 472
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Publicatiedatum: 01-03-2017
NUR: Psychiatrie
Gewicht: 992 gr
ISBN/ISBN13: 9789023250364
Intern nummer: 23572331

Extra informatie

Consultatieve en liaison kinder- en jeugdpsychiatrie

Recensie

Het werken op het snijvlak van kindergeneeskunde en kinder- en jeugdpsychiatrie vergt specifieke kennis en vaardigheden. Er is een groot aantal disciplines bij deze vorm van zorg betrokken en multidisciplinaire samenwerking en uitwisseling van kennis is daarbij van eminent belang; vandaar dit boek. Professionals werkzaam op genoemd snijvlak worden dikwijls geconfronteerd met complexe vraagstukken. De beantwoording daarvan vergt kennis van de directe gevolgen van ziekte, de reacties van de jeugdige patiënten, hun (emotionele) problemen en van rol die de omgeving daarbij speelt. Tevens van belang zijn zaken als kennis over de rol van de (behandel)cultuur en het vermogen om de wisselwerking tussen ziekte-kind-gezin-behandelteam-omgeving te overzien en te condenseren tot een biopsychosociale diagnose en een behandelingsadvies. Consultatieve en liaison kinder- en jeugdpsychiatrie - het eerste Nederlandstalige leerboek op dit gebied - is geschreven voor kinder- en jeugdpsychiaters, kinderartsen en andere kinderspecialisten, huis-, jeugd- en revalidatieartsen, gz- en klinisch psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers, maatschappelijk werkenden en geestelijk verzorgenden, voor paramedische professionals en voor allen die voor genoemde beroepen in opleiding zijn. Nederlandse en Vlaamse kinder- en jeugdpsychiaters en hun collega's uit andere disciplines delen in deze uitgave wetenschappelijke en klinische kennis, benodigde vaardigheden en ervaringen, resulterend in een waardevolle bron van informatie én inspiratie, die richting geeft aan het denken over en handelen bij kinderen en jeugdigen met een ziekte. De redactie heeft ruime ervaring binnen de consultatieve en liaison kinder- en jeugdpsychiatrie en met gecombineerde psychiatrische/somatische stoornissen; de drie leden zijn bovendien actief binnen het onderwijsveld. E.A.F. van Weel is werkzaam als kinder- en jeugdpsychiater/psychotherapeut bij Stichting De Jutters, Centrum voor jeugd-GGZ Haaglanden in Den Haag. M.H.M. van Lier en F. Verheij zijn werkzaam als kinder- en jeugdpsychiater/ psychotherapeut in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.