Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Body Dismorphic Disorder

Body Dismorphic Disorder - Nienke Vulink; Damiaan Denys - ISBN: 9789023244592
Prijs: € 22,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (19-10-2011)
Genre: Psychiatrie
Boekenliefde.nl:
Body Dismorphic Disorder op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Na gemiddeld drie minuten bladeren in een modemagazine voelt driekwart van de vrouwen zich lelijk, onvolkomen en schuldig. Iedereen moet er tegenwoordig 'goed' uit zien. Ons uiterlijk speelt een beslissende rol in wie we zijn en hoe we ons als persoon voelen. De media spiegelen ons een onbereikbaar ideaalbeeld voor van ultieme schoonheid, waardoor duizenden mannen en vrouwen een vermogen spenderen aan het laten corrigeren van lichamelijke onvolkomenheden; schoonheid staat immers garant voor succes.
De aandacht voor de lichamelijke schoonheid verhult dat sommigen ernstig kunnen lijden onder de ziekelijke preoccupatie met het uiterlijk. Deze mensen hebben body dysmorphic disorder, een ernstige psychiatrische stoornis die bij één op de vijftig mensen voorkomt, en kan leiden tot een eindeloos bezoek aan cosmetische chirurgische klinieken.

Dit is het eerste Nederlandstalige handboek over body dysmorphic disorder. Het handboek beschrijft alle facetten van deze complexe stoornis, waaronder de geschiedenis, de oorzaken, de behandeling en de maatschappelijke impact. Het is een onontbeerlijke inleiding tot de ziekte body dysmorphic disorder en het maatschappelijke fenomeen van lichaamscorrecties.

Damiaan Denys is afdelingshoofd Psychiatrie van het AMC, hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam en tevens werkzaam aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (KNAW).
Nienke Vulink is psychiater aan het AMC van de Universiteit van Amsterdam.

Details

Titel: Body Dismorphic Disorder
auteur: Nienke Vulink; Damiaan Denys
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 172
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Publicatiedatum: 19-10-2011
NUR: Psychiatrie
Afmetingen: 242 x 159 x 12
Gewicht: 357 gr
ISBN/ISBN13: 9789023244592
Intern nummer: 11189344

Extra informatie

Body Dismorphic Disorder

Recensie

Na gemiddeld drie minuten bladeren in een modemagazine voelt driekwart van de vrouwen zich lelijk, onvolkomen en schuldig. Iedereen moet er tegenwoordig 'goed' uit zien. Ons uiterlijk speelt een beslissende rol in wie we zijn en hoe we ons als persoon voelen. De media spiegelen ons een onbereikbaar ideaalbeeld voor van ultieme schoonheid, waardoor duizenden mannen en vrouwen een vermogen spenderen aan het laten corrigeren van lichamelijke onvolkomenheden; schoonheid staat immers garant voor succes. De aandacht voor de lichamelijke schoonheid verhult dat sommigen ernstig kunnen lijden onder de ziekelijke preoccupatie met het uiterlijk. Deze mensen hebben body dysmorphic disorder, een ernstige psychiatrische stoornis die bij één op de vijftig mensen voorkomt, en kan leiden tot een eindeloos bezoek aan cosmetische chirurgische klinieken. Dit is het eerste Nederlandstalige handboek over body dysmorphic disorder. Het handboek beschrijft alle facetten van deze complexe stoornis, waaronder de geschiedenis, de oorzaken, de behandeling en de maatschappelijke impact. Het is een onontbeerlijke inleiding tot de ziekte body dysmorphic disorder en het maatschappelijke fenomeen van lichaamscorrecties. Damiaan Denys is afdelingshoofd Psychiatrie van het AMC, hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam en tevens werkzaam aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (KNAW). Nienke Vulink is psychiater aan het AMC van de Universiteit van Amsterdam.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.