Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Ik krijg het moeilijk uit mijn hoofd

getuigenissen van kinderen, jongeren en ouders na een misdrijf of een plotseling overlijden

Ik krijg het moeilijk uit mijn hoofd - Liselot Willems; Ilse Vande Walle - ISBN: 9789490382704
Prijs: € 22,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (28-08-2013)
Genre: Opvoeding van kinderen en jongeren
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Remy verliest zijn zus bij een verkeersongeval...
Op de kermis wordt Jonas bedreigd door twee jongens...
Fleur wordt bijna een wagen ingesleurd door twee onbekende mannen...
Jasmijn wordt misbruikt door de vriend van haar moeder...
Ruben wordt gepest en op een dag geslagen en van zijn fiets getrapt...
Kato staat op een dag oog in oog met twee inbrekers...
Jonas wordt neergestoken met een mes...
Serina wordt verkracht door de vader van een goede vriendin...
De moeder van Aysin en Bahattin wordt vermoord...
De vader van Laura pleegt zelfdoding...

Heb jij ook zoiets ingrijpends meegemaakt? En heb je soms ook het gevoel dat je de enige bent? Zou je wat is gebeurd graag een plaats geven in je leven?
In dit baanbrekende boek vertellen dertig Nederlandse en Vlaamse kinderen en jongeren vrijuit over wat ze hebben meegemaakt en hoe dat hun leven beheerst. Ze zijn allemaal geconfronteerd met geweld of hebben iemand verloren van wie ze veel hielden. Hun getuigenissen vol wijsheid en veerkracht zijn heel erg herkenbaar en kunnen je een houvast bieden om verder te gaan.
Omdat de ouders van deze kinderen en jongeren een belangrijke rol spelen in het verwerkingsproces komen ook zij aan het woord in dit boek. Ze vertellen over hoe ze het nieuws van het misdrijf of het plotselinge overlijden hebben vernomen. Ze geven aan wat de impact ervan is geweest op hun gezin en op zichzelf en hoe ze erin zijn geslaagd om de gebeurtenissen een plaats te geven en hun kind te steunen. En ze vertellen over de vragen en twijfels waar ook zij soms mee worstelen.
Allemaal hebben ze ook goede raad voor wie beroepshalve met hen in contact komt: leerkrachten, de politie, hulpverleners... Maar ook voor volwassenen uit hun directe omgeving: grootouders, buren, vrienden, ooms, tantes...

Ilse Vande Walle en Liselot Willems hebben ruime ervaring in het begeleiden van kinderen en jongeren na een schokkende gebeurtenis. Ilse heeft gewerkt als beleidsmedewerker voor het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk en voor Slachtofferhulp Nederland en is trainer en adviseur voor diverse Slachtofferhulporganisaties in Europa. Liselot werkt in het team Slachtofferhulp Brussel (CAW Archipel) en is zelfstandig therapeut voor kinderen en jongeren.

Details

Titel: Ik krijg het moeilijk uit mijn hoofd
auteur: Liselot Willems; Ilse Vande Walle
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 336
Uitgever: Witsand Uitgevers bvba
Publicatiedatum: 28-08-2013
NUR: Opvoeding van kinderen en jongeren
Afmetingen: 210 x 210 x 28
Gewicht: 941 gr
ISBN/ISBN13: 9789490382704
Intern nummer: 23570935

Extra informatie

Ik krijg het moeilijk uit mijn hoofd

Recensie

Remy verliest zijn zus bij een verkeersongeval... Op de kermis wordt Jonas bedreigd door twee jongens... Fleur wordt bijna een wagen ingesleurd door twee onbekende mannen... Jasmijn wordt misbruikt door de vriend van haar moeder... Ruben wordt gepest en op een dag geslagen en van zijn fiets getrapt... Kato staat op een dag oog in oog met twee inbrekers... Jonas wordt neergestoken met een mes... Serina wordt verkracht door de vader van een goede vriendin... De moeder van Aysin en Bahattin wordt vermoord... De vader van Laura pleegt zelfdoding... Heb jij ook zoiets ingrijpends meegemaakt? En heb je soms ook het gevoel dat je de enige bent? Zou je wat is gebeurd graag een plaats geven in je leven? In dit baanbrekende boek vertellen dertig Nederlandse en Vlaamse kinderen en jongeren vrijuit over wat ze hebben meegemaakt en hoe dat hun leven beheerst. Ze zijn allemaal geconfronteerd met geweld of hebben iemand verloren van wie ze veel hielden. Hun getuigenissen vol wijsheid en veerkracht zijn heel erg herkenbaar en kunnen je een houvast bieden om verder te gaan. Omdat de ouders van deze kinderen en jongeren een belangrijke rol spelen in het verwerkingsproces komen ook zij aan het woord in dit boek. Ze vertellen over hoe ze het nieuws van het misdrijf of het plotselinge overlijden hebben vernomen. Ze geven aan wat de impact ervan is geweest op hun gezin en op zichzelf en hoe ze erin zijn geslaagd om de gebeurtenissen een plaats te geven en hun kind te steunen. En ze vertellen over de vragen en twijfels waar ook zij soms mee worstelen. Allemaal hebben ze ook goede raad voor wie beroepshalve met hen in contact komt: leerkrachten, de politie, hulpverleners... Maar ook voor volwassenen uit hun directe omgeving: grootouders, buren, vrienden, ooms, tantes... Ilse Vande Walle en Liselot Willems hebben ruime ervaring in het begeleiden van kinderen en jongeren na een schokkende gebeurtenis. Ilse heeft gewerkt als beleidsmedewerker voor het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk en voor Slachtofferhulp Nederland en is trainer en adviseur voor diverse Slachtofferhulporganisaties in Europa. Liselot werkt in het team Slachtofferhulp Brussel (CAW Archipel) en is zelfstandig therapeut voor kinderen en jongeren.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.