Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Glossarium Kwaliteit Van Zorg

kernbegrippen uit de zorg in duizend- en eenvoud samengebracht

Glossarium Kwaliteit Van Zorg - Everdingen, J J E - ISBN: 9789031387304
Prijs: € 45,71 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Gebonden
Genre: Medische woordenboeken
Boekenliefde.nl:
Glossarium Kwaliteit Van Zorg op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In het eerste jaar van zijn bestaan (2009) verrijke en herijkte de Regieraad Kwaliteit van Zorg de Nederlandse gezondheidszorg met een zogenoemde Kwaliteitscanon, een woordenlijst van honderd trefwoorden plus omschrijvingen rond de kwaliteit van zorg. Dit jaar heeft de Regieraard de canon uitgebreid tot een veel completer overzicht. Meer dan duizend begrippen uit de wereld van de kwaliteit in de zorg zijn in deze uitgave alfabetisch gerangschikt.

Opgenomen in dit boek zijn de kernbegrippen in het kwaliteitsbeleid, technieken van wetenschappelijk onderzoek, instanties, instituten, adviesorganen, toezichthouders en verenigingen die zich sterk maken voor de kwaliteit van zorg, relevante wetgeving, rechten en plichten van patient en zorgverlener, enkele Nederlandse tijdschriften en internationale classificatiesystemen.

Wat ongewijzigd bleef, is de visie op deze woorden. Uitgangspunt is nog steeds dat het geheel geen 'prescriptief dictaat', maar een 'descriptief conglomeraat' is. Ofschoon de Regieraad het een glossarium noemt, is het veel meer geworden dan dat. Onontbeerlijk voor iedereen die zich bezighoudt met de kwaliteit van onze gezondheidszorg.

Details

Titel: Glossarium Kwaliteit Van Zorg
auteur: Everdingen, J J E
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Engels
Druk: 1
Aantal pagina's: 164
Uitgever: Springer
NUR: Medische woordenboeken
Afmetingen: 252 x 181 x 15
Gewicht: 442 gr
ISBN/ISBN13: 9789031387304
Intern nummer: 17503540

Extra informatie

unieke verzameling kwalitetistermen samengesteld door experts van de Regieraad gevalideerd door werkers in het veld

Recensie

In het eerste jaar van zijn bestaan (2009) verrijke en herijkte de Regieraad Kwaliteit van Zorg de Nederlandse gezondheidszorg met een zogenoemde Kwaliteitscanon, een woordenlijst van honderd trefwoorden plus omschrijvingen rond de kwaliteit van zorg. Dit jaar heeft de Regieraard de canon uitgebreid tot een veel completer overzicht. Meer dan duizend begrippen uit de wereld van de kwaliteit in de zorg zijn in deze uitgave alfabetisch gerangschikt.Opgenomen in dit boek zijn de kernbegrippen in het kwaliteitsbeleid, technieken van wetenschappelijk onderzoek, instanties, instituten, adviesorganen, toezichthouders en verenigingen die zich sterk maken voor de kwaliteit van zorg, relevante wetgeving, rechten en plichten van patient en zorgverlener, enkele Nederlandse tijdschriften en internationale classificatiesystemen.Wat ongewijzigd bleef, is de visie op deze woorden. Uitgangspunt is nog steeds dat het geheel geen 'prescriptief dictaat', maar een 'descriptief conglomeraat' is. Ofschoon de Regieraad het een glossarium noemt, is het veel meer geworden dan dat. Onontbeerlijk voor iedereen die zich bezighoudt met de kwaliteit van onze gezondheidszorg.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.