Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Nederlands handboek voor zwangerschapsafbreking

Nederlands handboek voor zwangerschapsafbreking - A.S. van den Bergh - ISBN: 9789059729070
Prijs: € 85,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (11-10-2014)
Genre: Medische handboeken (professioneel)
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het Nederlands Handboek voor Zwangerschapsafbreking is bedoeld als leerboek en handleiding voor artsen die zich willen bekwamen in de methodiek van abortus. Het verscheen eerder onder de titel Handboek voor Abortushulpverlening. Deze vijfde editie is geheel herzien en bijgewerkt naar de laatste wetenschappelijke inzichten.


Centraal staan de behandelingstechnieken bij overtijdbehandeling, medicamenteuze abortus, abortus in de eerste 13 weken en late abortus. Veel aandacht wordt besteed aan complicaties en nazorg. Ook de psychologische, sociale en maatschappelijke aspecten van zwangerschapsafbreking komen aan bod. Daarnaast bevat het een uitvoerig leerprogramma voor aspirant abortusartsen.


Het handboek is voorzien van bijlagen die van medisch, juridisch, en historisch belang zijn. De voorschriften voor kwaliteitsverbetering en borging worden uitvoerig behandeld. Met nadruk wordt gewezen op de benodigde sociale vaardigheden van artsen die dit vak willen leren.

Het Nederlands Handboek voor Zwangerschapsafbreking vormt hiermee een onontbeerlijk naslagwerk voor abortus artsen en gynaecologen.


Dr. A.S. (Joeri) van den Bergh werkte als abortusarts in vrijwel alle Nederlandse klinieken. Hij was medisch directeur van de eerste kliniek voor latere zwangerschapsafbrekingen Bloemenhove in Heemstede. Hij was de initiatiefnemer voor de stichting van de beroepsgroep NGvA. In Utrecht promoveerde hij bij Prof A.A. Haspels op een dissertatie over tweede trimester abortustechnieken. Hij nam deel aan buitenlandse symposia en gaf klinische demonstraties in Barcelona, Vancouver, London, Iasi, Innsbruck en Coolum (Australië).

Details

Titel: Nederlands handboek voor zwangerschapsafbreking
auteur: A.S. van den Bergh
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Eburon Uitgeverij B.V.
Publicatiedatum: 11-10-2014
NUR: Medische handboeken (professioneel)
Afmetingen: 245 x 170 x 34
Gewicht: 1077 gr
ISBN/ISBN13: 9789059729070
Intern nummer: 27753793

Extra informatie

Nederlands Handboek voor Zwangerschapsafbreking

Recensie

Het Nederlands Handboek voor Zwangerschapsafbreking is bedoeld als leerboek en handleiding voor artsen die zich willen bekwamen in de methodiek van abortus. Het verscheen eerder onder de titel Handboek voor Abortushulpverlening. Deze vijfde editie is geheel herzien en bijgewerkt naar de laatste wetenschappelijke inzichten. Centraal staan de behandelingstechnieken bij overtijdbehandeling, medicamenteuze abortus, abortus in de eerste 13 weken en late abortus. Veel aandacht wordt besteed aan complicaties en nazorg. Ook de psychologische, sociale en maatschappelijke aspecten van zwangerschapsafbreking komen aan bod. Daarnaast bevat het een uitvoerig leerprogramma voor aspirant abortusartsen. Het handboek is voorzien van bijlagen die van medisch, juridisch, en historisch belang zijn. De voorschriften voor kwaliteitsverbetering en borging worden uitvoerig behandeld. Met nadruk wordt gewezen op de benodigde sociale vaardigheden van artsen die dit vak willen leren. Het Nederlands Handboek voor Zwangerschapsafbreking vormt hiermee een onontbeerlijk naslagwerk voor abortus artsen en gynaecologen. Dr. A.S. (Joeri) van den Bergh werkte als abortusarts in vrijwel alle Nederlandse klinieken. Hij was medisch directeur van de eerste kliniek voor latere zwangerschapsafbrekingen Bloemenhove in Heemstede. Hij was de initiatiefnemer voor de stichting van de beroepsgroep NGvA. In Utrecht promoveerde hij bij Prof A.A. Haspels op een dissertatie over tweede trimester abortustechnieken. Hij nam deel aan buitenlandse symposia en gaf klinische demonstraties in Barcelona, Vancouver, London, Iasi, Innsbruck en Coolum (Australië).

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.