Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Medische spoedsituaties

de systematische benadering

Medische spoedsituaties - J.C. ter Maaten; M. Oosterloo; T.J. Olgers - ISBN: 9789085621386
Prijs: € 59,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (14-01-2015)
Genre: Medische handboeken (professioneel)
Boekenliefde.nl:
Medische spoedsituaties op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Een snelle herkenning en behandeling is bij acuut zieke patiënten van cruciaal belang. Daarom is een gestructureerde benadering noodzakelijk waarin eerst de direct levensbedreigende aandoeningen worden behandeld. Juist in een tijd waarin spoedeisende hulpafdelingen een gestage toename van het aantal patiënten signaleren, staat verantwoord en efficiënt handelen hoog op de agenda.

Dit boek geeft een praktische beschrijving van de systematische benadering bij medische spoedsituaties volgens de ABCDE-methodiek en de toepassing ervan bij veelvoorkomende ziekten en symptomen. Daarnaast komen potentieel bedreigende ziektebeelden aan bod met achtergrondinformatie en behandelopties. De nadruk ligt daarbij op volwassen non-traumapatiënten. Door de heldere structuur is het boek eenvoudig doorzoekbaar en prettig in gebruik. De auteurs verzorgen al enkele jaren de praktijkcursus Systematische Benadering van Medische Spoedsituaties (SBMS).

Medische spoedsituaties is een praktisch naslagwerk dat niet mag ontbreken op een spoedeisende hulp. Het boek richt zich in de eerste plaats op artsen (al dan niet in opleiding) die op deze afdeling werkzaam zijn. De inhoud is ook zeer waardevol voor andere medische professionals die te maken krijgen met acuut zieke patiënten, bijvoorbeeld in de kliniek.

In deze tweede, herziene druk is de inhoud volledig geactualiseerd en is onder meer een hoofdstuk over neurologisch onderzoek toegevoegd.

Details

Titel: Medische spoedsituaties
auteur: J.C. ter Maaten; M. Oosterloo; T.J. Olgers
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 2
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Prelum Uitgevers
Publicatiedatum: 14-01-2015
NUR: Medische handboeken (professioneel)
Afmetingen: 241 x 173 x 19
Gewicht: 724 gr
ISBN/ISBN13: 9789085621386
Intern nummer: 28034521

Extra informatie

Medische spoedsituaties

Recensie

Een snelle herkenning en behandeling is bij acuut zieke patiënten van cruciaal belang. Daarom is een gestructureerde benadering noodzakelijk waarin eerst de direct levensbedreigende aandoeningen worden behandeld. Juist in een tijd waarin spoedeisende hulpafdelingen een gestage toename van het aantal patiënten signaleren, staat verantwoord en efficiënt handelen hoog op de agenda. Dit boek geeft een praktische beschrijving van de systematische benadering bij medische spoedsituaties volgens de ABCDE-methodiek en de toepassing ervan bij veelvoorkomende ziekten en symptomen. Daarnaast komen potentieel bedreigende ziektebeelden aan bod met achtergrondinformatie en behandelopties. De nadruk ligt daarbij op volwassen non-traumapatiënten. Door de heldere structuur is het boek eenvoudig doorzoekbaar en prettig in gebruik. De auteurs verzorgen al enkele jaren de praktijkcursus Systematische Benadering van Medische Spoedsituaties (SBMS). Medische spoedsituaties is een praktisch naslagwerk dat niet mag ontbreken op een spoedeisende hulp. Het boek richt zich in de eerste plaats op artsen (al dan niet in opleiding) die op deze afdeling werkzaam zijn. De inhoud is ook zeer waardevol voor andere medische professionals die te maken krijgen met acuut zieke patiënten, bijvoorbeeld in de kliniek. In deze tweede, herziene druk is de inhoud volledig geactualiseerd en is onder meer een hoofdstuk over neurologisch onderzoek toegevoegd.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.