Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

HANDBOEK VACCINATIES DEEL B

infectieziekten en vaccinaties

HANDBOEK VACCINATIES DEEL B - Fons van Gompel; Karel Hoppenbrouwers; Rudy Burgmeijer - ISBN: 9789023247715
Prijs: € 81,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (19-11-2013)
Genre: Medische handboeken (professioneel)
Boekenliefde.nl:
HANDBOEK VACCINATIES DEEL B op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De wetenschappelijke kennis over vaccins en vaccineren - de vaccinologie - evolueert in een hoog tempo, de epidemiologie van infectieziekten verandert voortdurend en nieuwe vaccins verschijnen op de markt. Dit alles blijft natuurlijk niet zonder gevolgen voor de vaccinatieprogramma's van Nederland en Vlaanderen. Voor artsen en verpleegkundigen die dagelijks vaccineren is het niet eenvoudig om al die ontwikkelingen te blijven volgen, laat staan voor de professionals voor wie
vaccineren geen dagelijks werk is.

Het Handboek Vaccinaties biedt zowel in theoretische als praktische zin de bouwstenen voor het uitvoeren van vaccinaties en het geven van wetenschappelijk onderbouwde voorlichting aan cliënten en patiënten. Gaat het daarbij in Deel A om het theoretisch kader en een gedetailleerde beschrijving van de uitvoeringspraktijk, in Deel B worden de infectieziekten behandeld waartegen in Nederland en Vlaanderen kan worden gevaccineerd. Alle facetten - verwekker, besmetting, kliniek, diagnostiek, behandeling, epidemiologie en uiteraard vaccinatie - komen daarbij uitgebreid aan bod. Met deze tweede, herziene druk van deel B is de informatievoorziening weer compleet. Hoewel deel A en deel B afzonderlijk verkrijgbaar zijn, vormen zij één geheel en komen in beide delen veel verwijzingen voor naar het andere deel.

Rudy Burgmeijer is arts-vaccinoloog en was tot 1 juli 2009 verbonden aan het
voormalige Nederlands Vaccin Instituut te Bilthoven. Thans werkt hij als freelance
consultant op het terrein van de vaccinologie.
Karel Hoppenbrouwers is arts-vaccinoloog en hoogleraar in de Jeugdgezondheidszorg
aan de Katholieke Universiteit van Leuven.
Fons Van Gompel is arts tropengeneeskunde en universitair hoofddocent tropische
infectieziekten aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen en hoofd
van de afdelingen Tropengeneeskunde, HIV en de Travel Clinic van het Universitair
Ziekenhuis Antwerpen.

Details

Titel: HANDBOEK VACCINATIES DEEL B
auteur: Fons van Gompel; Karel Hoppenbrouwers; Rudy Burgmeijer
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 608
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Publicatiedatum: 19-11-2013
NUR: Medische handboeken (professioneel)
Afmetingen: 243 x 173 x 30
Gewicht: 1264 gr
ISBN/ISBN13: 9789023247715
Intern nummer: 24816039

Extra informatie

Handboek vaccinaties, deel B

Recensie

De wetenschappelijke kennis over vaccins en vaccineren - de vaccinologie - evolueert in een hoog tempo, de epidemiologie van infectieziekten verandert voortdurend en nieuwe vaccins verschijnen op de markt. Dit alles blijft natuurlijk niet zonder gevolgen voor de vaccinatieprogramma's van Nederland en Vlaanderen. Voor artsen en verpleegkundigen die dagelijks vaccineren is het niet eenvoudig om al die ontwikkelingen te blijven volgen, laat staan voor de professionals voor wie vaccineren geen dagelijks werk is. Het Handboek Vaccinaties biedt zowel in theoretische als praktische zin de bouwstenen voor het uitvoeren van vaccinaties en het geven van wetenschappelijk onderbouwde voorlichting aan cliënten en patiënten. Gaat het daarbij in Deel A om het theoretisch kader en een gedetailleerde beschrijving van de uitvoeringspraktijk, in Deel B worden de infectieziekten behandeld waartegen in Nederland en Vlaanderen kan worden gevaccineerd. Alle facetten - verwekker, besmetting, kliniek, diagnostiek, behandeling, epidemiologie en uiteraard vaccinatie - komen daarbij uitgebreid aan bod. Met deze tweede, herziene druk van deel B is de informatievoorziening weer compleet. Hoewel deel A en deel B afzonderlijk verkrijgbaar zijn, vormen zij één geheel en komen in beide delen veel verwijzingen voor naar het andere deel. Rudy Burgmeijer is arts-vaccinoloog en was tot 1 juli 2009 verbonden aan het voormalige Nederlands Vaccin Instituut te Bilthoven. Thans werkt hij als freelance consultant op het terrein van de vaccinologie. Karel Hoppenbrouwers is arts-vaccinoloog en hoogleraar in de Jeugdgezondheidszorg aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Fons Van Gompel is arts tropengeneeskunde en universitair hoofddocent tropische infectieziekten aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen en hoofd van de afdelingen Tropengeneeskunde, HIV en de Travel Clinic van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.