Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Wanneer kap jij ermee?

denk- en doeboek voor mensen met een eetstoornis

Wanneer kap jij ermee? - Daniëla Postma; Isabelle Plasmeijer - ISBN: 9789065236920
Prijs: € 22,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (19-11-2014)
Genre: Gezondheid algemeen
Boekenliefde.nl:
Wanneer kap jij ermee? op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Een DENK- en DOEboek voor mensen met een eetstoornis, waarin ervaringsdeskundige Isabelle Plasmeijer en haar 17 'reisgenoten' omschrijven hoe zij hun eetstoornis hebben verslagen. Het boek biedt naast erkenning en herkenning, vooral inspiratie en motivatie. Natuurlijk staat het boek vol met talloze praktische tips en oefeningen waarmee ook jij, jouw eetstoornis kan verslaan. Een boek waarin meisjes, jongens, mannen, vrouwen, jong en oud, allen openhartig vertellen over hun anorexia, boulimia, binge eating en alles wat er tussen in zit.

Isabelle sprak ook met verschillende deskundigen over de oorzaak en oplossingen van eetstoornissen. Bijvoorbeeld met Dick Swaab( hersenonderzoeker en schrijver), Greta Noordenbos (psycholoog op het gebied van eetstoornissen), Cees Boerhout (PMT Therapeut eetstoornissen), Ron Meijering (oprichter van twee online platforms voor jongens met eetstoornissen) en Scarlet Hemkes (oprichter van Proud2bme).

In dit boek lees je:
* Waarom mensen vluchten in een eetstoornis.
* Hoe je negatieve gedachtes de baas leert zijn.
* Hoe je oude overtuigingen los kan laten
* Hoe je oude patronen kan doorbreken.
* Hoe je meer zelfvertrouwen krijgt.
* Hoe je een beter zelfbeeld kunt ontwikkelen
* Hoe je beter om kunt gaan met je emoties
* Hoe je controle los kan laten
* Hoe je schaamte leert omzetten in trots
* Hoe je angsten leert omzetten in kansen
* Hoe je emotionele vrijheid bereikt
* Hoe je van eetstoornis af kunt komen

Isabelle Plasmeijer weet waarover ze praat. Het begon heel onschuldig rond haar drieëntwintigste met diëten en meer sporten, terwijl ze van nature slank was. Pas daarna nam het extreme en obsessieve vormen aan. Ze kwam in een vicieuze cirkel terecht en jarenlang wisselde zij boulimia af met anorexia, veel sporten, minder eten, calorieën tellen, vreetbuien, overgeven, diëten en zichzelf uithongeren. Isabelle besefte dat het zo niet langer kon en dacht op een ochtend "ik KAP ermee".
Ze zocht hulp waardoor ze nu met trots kan zeggen dat ze haar eetstoornis heeft overwonnen. Isabelle is nu actief als coach voor mensen die worstelen met hun gewicht, eten, zelfbeeld en zelfvertrouwen!

Details

Titel: Wanneer kap jij ermee?
auteur: Daniëla Postma; Isabelle Plasmeijer
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 200
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum: 19-11-2014
NUR: Gezondheid algemeen
Afmetingen: 219 x 160 x 10
Gewicht: 374 gr
ISBN/ISBN13: 9789065236920
Intern nummer: 27539947

Extra informatie

Wanneer kap jij ermee?

Recensie

Een DENK- en DOEboek voor mensen met een eetstoornis, waarin ervaringsdeskundige Isabelle Plasmeijer en haar 17 'reisgenoten' omschrijven hoe zij hun eetstoornis hebben verslagen. Het boek biedt naast erkenning en herkenning, vooral inspiratie en motivatie. Natuurlijk staat het boek vol met talloze praktische tips en oefeningen waarmee ook jij, jouw eetstoornis kan verslaan. Een boek waarin meisjes, jongens, mannen, vrouwen, jong en oud, allen openhartig vertellen over hun anorexia, boulimia, binge eating en alles wat er tussen in zit. Isabelle sprak ook met verschillende deskundigen over de oorzaak en oplossingen van eetstoornissen. Bijvoorbeeld met Dick Swaab( hersenonderzoeker en schrijver), Greta Noordenbos (psycholoog op het gebied van eetstoornissen), Cees Boerhout (PMT Therapeut eetstoornissen), Ron Meijering (oprichter van twee online platforms voor jongens met eetstoornissen) en Scarlet Hemkes (oprichter van Proud2bme). In dit boek lees je: * Waarom mensen vluchten in een eetstoornis. * Hoe je negatieve gedachtes de baas leert zijn. * Hoe je oude overtuigingen los kan laten * Hoe je oude patronen kan doorbreken. * Hoe je meer zelfvertrouwen krijgt. * Hoe je een beter zelfbeeld kunt ontwikkelen * Hoe je beter om kunt gaan met je emoties * Hoe je controle los kan laten * Hoe je schaamte leert omzetten in trots * Hoe je angsten leert omzetten in kansen * Hoe je emotionele vrijheid bereikt * Hoe je van eetstoornis af kunt komen Isabelle Plasmeijer weet waarover ze praat. Het begon heel onschuldig rond haar drieëntwintigste met diëten en meer sporten, terwijl ze van nature slank was. Pas daarna nam het extreme en obsessieve vormen aan. Ze kwam in een vicieuze cirkel terecht en jarenlang wisselde zij boulimia af met anorexia, veel sporten, minder eten, calorieën tellen, vreetbuien, overgeven, diëten en zichzelf uithongeren. Isabelle besefte dat het zo niet langer kon en dacht op een ochtend "ik KAP ermee". Ze zocht hulp waardoor ze nu met trots kan zeggen dat ze haar eetstoornis heeft overwonnen. Isabelle is nu actief als coach voor mensen die worstelen met hun gewicht, eten, zelfbeeld en zelfvertrouwen!

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.