Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het brein in je buik

de enorme invloed van je darmbacteriën op je gewicht, je humeur en je gezondheid

Het brein in je buik - Erica Sonnenburg; Justin Sonnenburg - ISBN: 9789000340965
Prijs: € 19,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (19-06-2015)
Genre: Gezondheid algemeen
Boekenliefde.nl:
Het brein in je buik op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De enorme invloed van je darmbacteriën op je gezondheidDe bacteriën in je ingewanden bepalen mede hoe je oud wordt, hoe je hormoonhuishouding eraan toe is, hoe je huid eruit ziet en wat je gewicht is. Hoe vatbaar ben je voor allergieën, hoe gevoelig is je weerstand? In je buik wordt dus veel bepaald! De minuscule organismen die in de darmen leven, zijn altijd een onderbelicht deel van ons lichaam geweest. Maar recente studies tonen aan dat het uiterst belangrijk is om zorgvuldig om te gaan met deze bacteriën. Onze westerse leefstijl brengt onze darmbacteriën, en daarmee onze gezondheid, in gevaar. Door de juiste voeding en levensstijl breng je echter balans in je lichaam en ingewanden, zul je je energieker voelen en gezonder blijven.De auteurs Justin Sonnenburg en Erica Sonnenburg brengen deze wetenschappelijke informatie op een uiterst toegankelijke manier, gelardeerd met praktische tips. Justin behaalde zijn PhD in biomedische wetenschappen aan de universiteit van Californië. Na zijn studie specialiseerde hij zich in de werking van microben in de ingewanden. Hij heeft vele publicaties en bekroningen op zijn naam staan. Erica behaalde eveneens haar PhD in biomedische wetenschappen aan de universiteit van Californië. Vooraanstaande medische tijdschriften publiceerden haar artikelen. Tegenwoordig werkt zij als senior onderzoeker in de microbiologie en immunologie aan Stanford, waar zij zich vooral bezig houdt met de rol van voeding op de spijsverteringmicroben.

Details

Titel: Het brein in je buik
auteur: Erica Sonnenburg; Justin Sonnenburg
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum: 19-06-2015
NUR: Gezondheid algemeen
Afmetingen: 216 x 142 x 29
Gewicht: 475 gr
ISBN/ISBN13: 9789000340965
Intern nummer: 29962631

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 02-09-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
We horen er meer en meer van, maar het blijft een onderwerp dat verschuild blijft voor de meesten onder ons. Eigenlijk eindelijk een boek dat over een taboe spreekt… De darmen en de vertering… en het belang van dit alles op de gezondheid van de mens. Doordat het behoort tot wat men niet bespreekbaar maakt, tenzij in een gore grap, weet men er eigenlijk niet veel van. En dit is spijtig, want blijkt, na het lezen van dit boek, dat het een onderwerp is dat bijzonder boeiend kan zijn, en niet enkel dat, maar dat er veel vooroordelen en misverstanden bestaan over de werking van de spijsvertering die niet enkel interessant zijn om weten, maar ook meer dan nuttig kunnen zijn om te begrijpen wat er omgaat in je lichaam en hierdoor beter bespreekbaar kan maken wat eventueel niet werkt. Dit boek slaagt er in om dit allemaal op een toegankelijke en heldere wijze te brengen, en dit op een intelligente, maar ook zeer onderhoudende vorm. Het feit dat de darmbacteriën wel degelijk van groot belang zijn voor de gezondheid komt duidelijk tot uiting, en zoals zo vaak zien we dat de evolutie van de manier waarop we leven niet steeds even goed is voor de essentiële elementen en bouwstenen van onze gezondheid. Hier wordt dit weerom bewezen. Wat het doet, hoe het kan worden hersteld en onderhouden, hoe het belang kan worden bewerkt, alles komt hier aan bod. Het brengt geneeskundige gegevens, maar het is geen medisch werk. Het brengt zovele weetjes en inzichten, maar het geeft je ook inzicht in de kennis die men wetenschappelijk heeft over het thema, en kan zo veel verhaaltjes bevestigen, maar ook zeer veel misverstanden en fabeltjes weerleggen. Het is niet te geloven, maar het is zo toch ook wel eens bewezen dat je een relatief dik boek kan schrijven rond een thema als dit, leesbaar als een spannende roman, en werkelijk met heel wat informatie die je een wereld zal doen ontdekken die zo in jezelf leeft. Knap, boeiend, leuk, … Topboek.

Extra informatie

Het brein in je buik

Recensie

De enorme invloed van je darmbacteriën op je gezondheid

De bacteriën in je ingewanden bepalen mede hoe je oud wordt, hoe je hormoonhuishouding eraan toe is, hoe je huid eruit ziet en wat je gewicht is. Hoe vatbaar ben je voor allergieën, hoe gevoelig is je weerstand? In je buik wordt dus veel bepaald! De minuscule organismen die in de darmen leven, zijn altijd een onderbelicht deel van ons lichaam geweest. Maar recente studies tonen aan dat het uiterst belangrijk is om zorgvuldig om te gaan met deze bacteriën. Onze westerse leefstijl brengt onze darmbacteriën, en daarmee onze gezondheid, in gevaar. Door de juiste voeding en levensstijl breng je echter balans in je lichaam en ingewanden, zul je je energieker voelen en gezonder blijven.

De auteurs Justin Sonnenburg en Erica Sonnenburg brengen deze wetenschappelijke informatie op een uiterst toegankelijke manier, gelardeerd met praktische tips. Justin behaalde zijn PhD in biomedische wetenschappen aan de universiteit van Californië. Na zijn studie specialiseerde hij zich in de werking van microben in de ingewanden. Hij heeft vele publicaties en bekroningen op zijn naam staan. Erica behaalde eveneens haar PhD in biomedische wetenschappen aan de universiteit van Californië. Vooraanstaande medische tijdschriften publiceerden haar artikelen. Tegenwoordig werkt zij als senior onderzoeker in de microbiologie en immunologie aan Stanford, waar zij zich vooral bezig houdt met de rol van voeding op de spijsverteringmicroben.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.